Βολιώτες κατακτούν την Apple...

2
Οι Δημήτρης Γεωργουλάς και Νίκος Κουρούμαλος σχεδίασαν τη νούμερο ένα εφαρμογή της κορυφαίας εταιρίας!....
Μπορεί η πόλη του Βόλου να είναι γνωστή για τα τσιπουράδικά της, τον τουρισμό της, τη θάλασσα και το Πήλιο όμως από δω και στο εξής μπορεί να καυχιέται και για τις επιτυχίες της στον τομέα..
της Πληροφορικής.

Ο Βολιώτης διδάκτορας στα ασύρματα δίκτυα με μεγάλες διακρίσεις στη Μεγάλη Βρετανία, μιας και έφτασε να παρουσιάσει την ερευνητική του εργασία στη Βουλή των Λόρδων, Δημήτρης Γεωργουλάς, μετά από εννέα χρόνια σπουδών και διαμονής στην Αγγλία επέστρεψε στη γενέτειρά του και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από οχτώ μήνες να στρέψει στην προσοχή 97.000 χρηστών ηλεκτρονικού υπολογιστή στο νέο blog που δημιούργησε με όλα τα νέα της κορυφαίας εταιρίας Apple. Την ίδια στιγμή μαζί με τον 22χρονο Βολιώτη Νίκο Κουρούμαλο ανέβασαν στο νούμερο ένα πωλήσεων της Apple μία νέα εφαρμογή για τον διαβήτη!

Μια νέα σελίδα της ιστορίας ξεκίνησε να γράφεται πριν από λίγους μήνες στο Βόλο. Ο Δημήτρης Γεωργουλάς γεννήθηκε στην πόλη μας και αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Βόλου. Τα όνειρά του τον τράβηξαν στη Μεγάλη Βρετανία όπου σπούδασε στον τομέα της Επιστήμης του Υπολογιστή και πραγματοποίησε διδακτορικό στα ασύρματα δίκτυα.

Οι διακρίσεις του πολλές και σημαντικές. Κατέκτησε δύο φορές το βραβείο για την καλύτερη ερευνητική εργασία στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έφτασε να παρουσιάσει μία από τις έρευνές του στη Βουλή των Λόρδων!

Από το 2008 όμως ο Βολιώτης ερευνητής βρίσκεται στην πόλη μας και φυσικά δεν σταματά να δημιουργεί.

«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα να δοκιμάσω κι εδώ τις δυνάμεις μου. Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και άλλοι φορείς και εξαιτίας εκτέλεσης της στρατιωτικής μου θητείας ήρθα πάλι στο Βόλο. Βέβαια βλέποντας την οικονομική κρίση, αν αυτή την περίοδο βρισκόμουν στην Αγγλία πιστεύω πως δεν θα επέστρεφα. Εκεί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και ιδίως στον κλάδο μου. Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να τρέξεις περισσότερο, αλλά δεν το βάζω κάτω», είπε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Γεωργουλάς.

Ο 32χρονος master των υπολογιστών εργάζεται στο ΚΕΤΕΑΘ, διδάσκει στο ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιών, ενώ παραθέτει και μαθήματα σε φροντιστήριο.

Πριν από λίγους όμως μήνες και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008 «γέννησε» το πρώτο του ηλεκτρονικό «μωρό». Το Apple News είναι ένα blog το οποίο δίνει συνεχή ενημέρωση για ότι καινούργιο υπάρχει από την Apple, τη μεγαλύτερη και πιο γνωστή εταιρία στον τομέα της τεχνολογίας.

«Έχω πάθος με την Apple. Σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το blog έτσι ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα νέα και οι ειδήσεις. Εξαιτίας της δυναμικής του blog εντάχθηκαν και δουλεύουν μαζί μου και μερικοί από τους μαθητές μου. Ο Νίκος Κουρούμαλος από το Βόλο, ο Απόστολος Τσιάρκας επίσης Βολιώτης, ο Γιώργος Στούμπος και η εκ Λάρισας Μπέσυ Θεοδωροπούλου» ανέφερε ο Δημήτρης.

Το Apple News (http://dimitrios-applenews.blogspot.com) κατάφερε και μέσα σε λιγότερο από οχτώ μήνες έχει 97.123 επισκέψεις χρηστών, ενώ καθημερινά επιλέγουν να ενημερωθούν 800 - 900 άτομα!

«Είμαι πολύ περήφανος για το δημιούργημα αυτό. Υπάρχει ανάγκη των χρηστών για άμεση, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση και ενώ υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες προσπάθειες, πιστεύω πως η δική μας δεν χάνει το στόχο της. Άλλωστε για να μπορούμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα δαπανούμε πέντε ώρες ο καθένας μας για να βρούμε όλες τις ειδήσεις αλλά και για να τις αποτυπώσουμε» δήλωσε ο Δημήτρης Γεωργουλάς για το νέο του δημιούργημα.

Στο Νο1 η εφαρμογή για τον διαβήτη

Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν να έρχονται. Ο μαθητής και συνεργάτης του Δημήτρη Γεωργουλά Νίκος Κουρούμαλος δημιούργησε μία ξεχωριστή εφαρμογή για την Apple με θέμα τον διαβήτη.

Η εφαρμογή αυτή πωλείται στο online κατάστημα της Apple προς 1.59 ευρώ και κατέφερε μέσα σε τέσσερις ημέρες να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των πωλήσεων, δίνοντας άλλη μία βολιώτικη πρωτιά.

«Η εφαρμογή σχεδιάστηκε από τον Νίκο Κουρούμαλο. Είναι ένα παιδί 22 ετών από το Βόλο, ο οποίος έχει ταλέντο. Φανταστείτε πως δεν έχει φοιτήσει σε κάποιο Πανεπιστήμιο, σπούδασε στο ΙΕΚ Βόλου Πληροφορική, αλλά είναι ένα αστέρι στον τομέα της πληροφορικής και των εφαρμογών. Ο πατέρας του Νίκου είναι φαρμακοποιός και υπάρχει κάποια εξοικείωση με τα φάρμακα και τις ασθένειες» επεσήμανε ο Δημήτρης Γεωργουλάς για τον άξιο μαθητή του.

Η εφαρμογή «Διαβήτης» που δημιουργήθηκε από τον Νικόλαο Κουρούμαλο και τον Δημήτριο Γεωργουλά, ο οποίος συνετέλεσε στην ολοκλήρωσή του, διατίθεται για iPhone και iPad κι έγινε η νούμερο ένα εφαρμογή στην Ελλάδα στην κατηγορία Medical του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple!

Η εν λόγω εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς ή από ανθρώπους που θέλουν περισσότερη πληροφόρηση στο θέμα. Υπάρχουν πληροφορίες για τον διαβήτη, λίστα με τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται, συνήθειες όπως το κάπνισμα που πρέπει να «κοπούν», ενώ υπάρχει και καταχωρημένη λίστα με φάρμακα για τον διαβήτη.Τέλος η εφαρμογή μπορεί να υπολογίσει το δείκτη μάζας σώματος, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.


Το μέλλον στην Ελλάδα

Ο Δημήτρης Γεωργουλάς είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ίδιου αλλά και των συνεργατών του. «Το τομέας στην πληροφορικής στην Ελλάδα έχει προοπτικές. Χρειάζεται όμως χρόνος. Είναι όμως ένα αντικείμενο με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα η δική μας εφαρμογή μπορεί να αγοραστεί από χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω πως κάποιος με επιμονή, επιμονή, γνώσεις και δημιουργικότητα μπορεί να απασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό τον τομέα.

Άλλωστε μπορεί να μιλάμε για οικονομική κρίση στη χώρα μας όμως μέσα σε χρόνο ρεκόρ πουλήθηκαν στην Ελλάδα 3.000 νέα iPad, με την τιμή του να ξεκινάει από 509 ευρώ! Μήπως τελικά… λεφτά υπάρχουν;», σχολίασε ο Βολιώτης expert στην Πληροφορική.




Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση!!

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σε ευχαριστώ φίλε μου για την τιμή που μας έκανες ( Βολιώτες ) και να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά και όπου επιθυμείς να σε πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !