Άλλος θαραλλέος αναλυτής υποβάθμισε την Apple Οι περισσότεροι που το έκαναν στο παρελθόν... κάηκαν

0
Άλλος θαραλλέος αναλυτής υποβάθμισε την Apple
Θαρραλέος πρέπει να είναι ο αναλυτής της BTIG Walter Piecyk, καθώς εξέδωσε σύσταση που έχει «κάψει» πολλούς συναδέλφους του στο παρελθόν, καθώς δεν έπιασε σχεδόν ποτέ: υποβάθμισε τη μετοχή της Apple από “buy” σε “neutral”.
Τα βασικά επιχειρήματα του αναλυτή πίσω από την υποβάθμιση του κολοσσού είναι τα εξής:..

Πρώτον, η Apple θα επιδείξει άλλο ένα εντυπωσιακό τρίμηνο. Τα έσοδά της θα είναι της τάξεως των 40 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 36 δισ. δολάρια.
Αλλά εδώ τελειώνουν τα καλά νέα, σύμφωνα με τον W. Piecyk.

Το 2012 θα καταγραφεί  ως το έτος που οι πάροχοι ασύρματων συνδέσεων αντιμάχονται τη συνεχή συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους τους.
Νέες πολιτικές –και κυρίως από την AT&T- θα περιορίσουν το ρυθμό αναβάθμισης προϊόντων, στερώντας πωλήσεις στην Apple.
Έτσι, το τρίτο τρίμηνο θα υπάρξει κάμψη των πωλήσεων iPhone και τα έσοδα της Apple θα είναι κατώτερα κατά 1 δισ. δολάρια σε σχέση με τις τωρινές εκτιμήσεις της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές εξεπλάγησαν με τα περυσινά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Apple, λόγω της επιβράδυνσης στις πωλήσεις των iPhone εν αναμονή του iPhone 4S.

Πέραν αυτών, ο αναλυτής επισημαίνει ότι:

-    Δεν θα υπάρξει Apple TV φέτος.
-  
-    Το iPad δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για τα έσοδα της Apple, αφού το 2011 της απέφερε λιγότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεων του iPhone και το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω.

-    Η κινεζική αγορά είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά τελικά μπορεί να είναι υπερεκτιμημένη, δεδομένων των τιμών των προϊόντων της Apple.
Share

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !