Προσοχή στην εφαρμογή του Facebook για iPhone

0
Άλλο ένα πρόβλημα με τις συσκευές της Apple ήρθε στη δημοσιότητα και αυτή τη φορά σχετίζεται με την εφαρμογή του Facebook για το iPhone.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Gareth Wright είναι πολύ εύκολο σε κάποιον χρήστη να αποκτήσει τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό του Facebook ενός άλλου χρήστη. Αρκεί να πάρει το τηλέφωνο στα χέρια του και να εγκαταστήσει το...
κατάλληλο λογισμικό.

Αυτή η ευκολία προκύπτει από την παράλειψη των προγραμματιστών του Facebook να ζητούν κωδικοποίηση στα στοιχεία πρόσβασης του χρήστη που βρίσκονται εντός της εφαρμογής.

Ενώ τα στοιχεία αυτά είναι κωδικοποιημένα όταν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση από εξωτερική πηγή, ωστόσο όταν κοιτάει στα αρχεία της εφαρμογής εκ των έσω, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα.

Με αυτόν τον τρόπο και με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού μπορεί κάποιος να δει τα στοιχεία του λογαριασμού σας και να μπει στο Facebook έχοντας τον κωδικό.

Το Facebook έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κανονικά iPhone αλλά μόνο με τα σπασμένα και ότι τα στοιχεία των χρηστών είναι προστατευμένα όμως ο ερευνητής παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και πολύ σοβαρό.

Συγκεκριμένα ο Gareth Wright εγκατέστησε ένα ειδικό πρόγραμμα σε έναν δημόσιο υπολογιστή και κατάφερε να συλλέξει στοιχεία από πάνω από 1.000 χρήστες του Facebook μέσα σε λίγες ώρες.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην εφαρμογή του Dropbox για iPhone οπότε τώρα αναμένονται οι ανανεώσεις των εφαρμογών στο iTunes που θα κλείνουν το κενό ασφαλείας στις 2 συγκεκριμένες εφαρμογές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !