Αυτή η απόσυρση 39.000 παιχνιδιών από την Apple από το κινεζικό App Store αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη απόσυρση σε 24 ώρες. Πρέπει να ειπωθεί ότι η Apple είχε μέχρι σήμερα να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με τις εφαρμογές για κινητά. Την περασμένη εβδομάδα, μάθαμε ότι η Apple είχε καταργήσει περισσότερα από 94.000 παιχνίδια κατά τη διάρκεια του 2020 . Είμαστε πάνω από 130.000 αν προσθέσουμε τα σημερινά δεδομένα.

Η Apple καταργεί παιχνίδια και εφαρμογές από το App Store στην Κίνα σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία. Η Κίνα απαιτεί από τους προγραμματιστές να πάρουν ένα πράσινο φως από αυτήν. Αποδεικνύεται ότι πολύ λίγοι από αυτούς έχουν στην πραγματικότητα το πράσινο φως. Ως εκ τούτου, η Κίνα ζήτησε από την Apple να καθαρίσει το App Store της για να συμμορφωθεί με το νόμο.

Η Apple επέβαλε αρχικά τον Ιούνιο ως προθεσμία για τους προγραμματιστές να μοιράζονται την άδεια που τους παρέχει η Κίνα. Η Apple ανακοίνωσε τότε ότι η προθεσμία θα είναι μέχρι στις 31 Δεκεμβρίου. Όλοι οι προγραμματιστές που δεν παρείχαν τη συμφωνία είδαν τις εφαρμογές τους να εξαφανίζονται από το κινεζικό App Store σήμερα.