Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας (ANSES) δημοσίευσε την έκθεσή της για 5G και αποδεικνύει ότι το δίκτυο δεν παρουσιάζει νέους κινδύνους για την υγεία. Αυτή την έκθεση περίμεναν με ανυπομονησία, ειδικά εκείνοι που ήταν αντίθετοι στην ιδέα να υιοθετήσουν τον διάδοχο του 4G ακόμη και πριν μάθουμε περισσότερα.
Δεν υπάρχουν νέοι κίνδυνοι για την υγεία με το 5G, σύμφωνα με την ANSES
Με βάση ιδίως τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις συχνότητες που χρησιμοποιήθηκαν για τις προηγούμενες γενιές τηλεφωνίας (700 MHz έως 2,5 GHz), και οι οποίες χρησιμοποιούνται επίσης για 5G, ο οργανισμός θεωρεί "απίθανο" σε αυτό το στάδιο ότι η ανάπτυξη του 5G στη ζώνη συχνοτήτων περίπου των 3,5 GHz να αποτελούν νέο κίνδυνο για την υγεία » .
Υπάρχει επίσης ένα σημείο στη ζώνη των 26 GHz, δηλαδή κύματα χιλιοστών. Αυτό θα επιτρέψει την επίτευξη πραγματικά υψηλών ποσοστών ροής. Η ANSES σημειώνει στην έκθεσή της ότι τα δεδομένα δεν είναι επί του παρόντος επαρκή για να εξαχθεί το συμπέρασμα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι επιπτώσεων στην υγεία. Ο λόγος ? Τα κύματα χιλιοστών δεν είναι ακόμη επίκαιρα στη Γαλλία για το 5G. Η γνωμοδότηση συνιστά συνεπώς τη συνέχιση της έρευνας σχετικά με την έκθεση σε διάφορες συχνότητες κυμάτων και τις πιθανές συνέπειές τους στην υγεία.
Οι ενδιαφερόμενοι υπουργοί (Οικολογία, Οικονομία, Υγεία, Ψηφιακή) χαιρέτισαν αμέσως την έκθεση που "επιβεβαιώνει τις επιλογές της κυβέρνησης για την έναρξη του 5G" . Υποσχέθηκαν να «ενισχύσουν τις ερευνητικές προσπάθειες για (…) πιθανές επιπτώσεις στην υγεία» που συνδέονται με τις συχνότητες, ιδίως τα 26 GHz.
Πολλές αναπάντητες ερωτήσεις
«Η παρακολούθηση της έκθεσης είναι εξαιρετικά σημαντική», υπογραμμίζει ο Olivier Merckel, επικεφαλής της μονάδας εκτίμησης κινδύνου που σχετίζεται με φυσικούς παράγοντες στην ANSES. Ειδικά δεδομένου ότι "δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες θα είναι οι νέες χρήσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες" από πολύ γρήγορες λήψεις βίντεο σε αυτοκίνητα και άλλα συνδεδεμένα αντικείμενα, το 5G και η αυξημένη ισχύ του ανοίγουν μια πληθώρα νέων δυνατοτήτων, μερικές ακόμη δεν μπορούν να επινοηθούν.
Είναι αλήθεια ότι η έκθεση της ANSES για το 5G περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις και λίγες απαντήσεις. Ο οργανισμός υγείας το γνωρίζει. Γι 'αυτόν τον λόγο επιθυμεί στο μέλλον να πραγματοποιούνται τέτοιες μελέτες υγείας πριν από την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Αποφάσισε επίσης να υποβάλει τη γνώμη και την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του σε δημόσια διαβούλευση για έξι εβδομάδες. Τα έγγραφα ενδέχεται να συμπληρωθούν μετά από αυτήν τη διαβούλευση.
Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας