Η Apple είναι κατά των προτεινόμενων αλλαγών στη νομοθεσία περί επιτήρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και απειλεί να αποσύρει τις υπηρεσίες iMessage και FaceTime εκεί.
Θα φύγουν το FaceTime και το iMessage από το Ηνωμένο Βασίλειο;
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να ενημερώσει τον Νόμο για τις Ερευνητικές Εξουσίες, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2016. Αυτός ο νόμος εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου να απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να απενεργοποιούν λειτουργίες ασφαλείας, όπως η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο χωρίς ενημέρωση του κοινού. Επιτρέπει επίσης την αποθήκευση ιστορικών περιήγησης στο Διαδίκτυο και επιτρέπει τη μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επί του παρόντος, η διαδικασία περιλαμβάνει ανεξάρτητο έλεγχο μέσω διαδικασίας αναθεώρησης και οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να κάνουν έφεση προτού αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Σύμφωνα με τον προτεινόμενο ενημερωμένο νόμο περί εξουσιών έρευνας, η απενεργοποίηση συσκευών ασφαλείας χωρίς ειδοποίηση του κοινού θα πρέπει να είναι άμεση.
Η Apple δεν εκτιμά καθόλου όλα τα στοιχεία που αναφέρθηκαν. Σε ένα έγγραφο εννέα σελίδων που αναφέρεται από το BBC , ο κατασκευαστής λέει ότι αντιτίθεται στην αλλαγή της ασφάλειας των συσκευών (iPhone, Mac κ.λπ.) χωρίς να ειδοποιήσει το κοινό. Η ομάδα επικρίνει επίσης το γεγονός ότι η μείωση της ασφάλειας για το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε επίσης αντίκτυπο σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ άλλες χώρες δεν έχουν τους ίδιους νόμους. Ένα άλλο άβολο στοιχείο είναι το γεγονός ότι πρέπει να μπλοκάρετε μια συσκευή (όπως ένα iPhone) μετά από απλό αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς διαδικασία επανεξέτασης ή προσφυγής.
Ένας παγκόσμιος αντίκτυπος
Η Apple διευκρινίζει ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα απαιτούσε ενημέρωση του λογισμικού. Στην πραγματικότητα, το κοινό θα προειδοποιηθεί, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να το πράξει μυστικά. Οι προτάσεις «αποτελούν σοβαρή και άμεση απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων και το απόρρητο των πληροφοριών» που θα επηρεάσει άτομα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ισχυρίζεται η Apple.
Επιπλέον, η Apple λέει ότι αρνείται να κάνει αλλαγές ασφαλείας μόνο κατόπιν αιτήματος μιας χώρας, καθώς θα είχε αντίκτυπο στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η Apple απειλεί να αποσύρει το iMessage και το FaceTime στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντί να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο περί επιτήρησης.
Άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Signal, αντιτίθενται στους πόθους του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάποιος θα επέτρεπε στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών να απαιτήσει από τις εταιρείες να εγκαταστήσουν τεχνολογία για τη σάρωση όλων των φωτογραφιών σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και άλλες υπηρεσίες παιδικής πορνογραφίας. Ο Signal απείλησε να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αυτού.
Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας