Η Apple αφαίρεσε αρκετές εφαρμογές από το App Store στην Ινδία που υπόσχονταν χρηματικά δάνεια. Το πρόβλημα προέρχεται από τις πρακτικές τους.

Οι εφαρμογές που καταργήθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Pocket Kash, το White Kash, το Golden Kash και το OK Rupee. Μερικές από αυτές ήταν αρκετά δημοφιλείς, σε σημείο να βρίσκονται στις κορυφαίες 20 εφαρμογές χρηματοδότησης με τις περισσότερες λήψεις στο App Store στην Ινδία.

Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι συνδέονται με τράπεζες και άλλα νόμιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προτού προβούν σε πρακτικές όπως η χρέωση προμήθειας επεξεργασίας ίση με το ήμισυ του ποσού που δανείστηκε, συν τα επιτόκια.

Οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά αυτά τα τέλη αντιμετώπισαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Οι εφαρμογές ζήτησαν από τους χρήστες να επιτρέψουν την πρόσβαση στη λίστα επαφών τους όταν έκαναν αίτηση για δάνειο και στη συνέχεια οι εταιρείες απείλησαν να στείλουν μήνυμα σε όλες τις επαφές τους εάν δεν πλήρωναν. Το μήνυμα θα μπορούσε να είναι ένα ψεύτικο γυμνό, δηλαδή μια ψεύτικη φωτογραφία του χρήστη  γυμνού.

Η Apple αναγνώρισε ότι αφαίρεσε τις εφαρμογές επειδή παραβίασαν τη συμφωνία άδειας χρήσης και τις οδηγίες του προγράμματος προγραμματιστών. «Το App Store και οι οδηγίες ελέγχου εφαρμογών μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι οι χρήστες μας έχουν την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία. Δεν ανεχόμαστε καμία δόλια δραστηριότητα στο App Store και έχουμε αυστηρούς κανόνες κατά των εφαρμογών και των προγραμματιστών που προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα », είπε ο κατασκευαστής.