Το Apple Vision Pro θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2024 για 3.499 $  δολάρια , αλλά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2025 για να το έχουμε και στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg .

Μια άφιξη όχι πριν από το 2025 στην Ευρώπη για το Vision Pro

Η Apple θα επέλεγε τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τις πρώτες περιοχές του κόσμου για την κυκλοφορία εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαθεσιμότητα θα μπορούσε να είναι στα τέλη του 2024. Αλλά για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και την Ασία, η κυκλοφορία δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από το 2025.

Διευκρινίζεται ότι οι μηχανικοί της Apple εργάζονται επί του παρόντος στη μετάφραση πολλών στοιχείων για τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας. Αυτό αφορά μια μετάφραση για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Μια ολόκληρη προετοιμασία στο Apple Store

Όσον αφορά την κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple σχεδιάζει να προσφέρει συγκεκριμένες περιοχές στα Apple Stores της που θα είναι αφιερωμένες στο Vision Pro. Αυτό θα αφορά πρώτα τα μεγάλα καταστήματα (ειδικά στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες), πριν να είναι παντού. Επιπλέον, τα καταστήματα θα έχουν μόνο ένα ή δύο μοντέλα σε απόθεμα, οπότε θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού για να το δοκιμάσετε και, ενδεχομένως, η και να το αγοράσετε.

Αυτή η ιδέα να κλείσετε ένα ραντεβού πριν κάνετε μια αγορά θυμίζει αυτό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια με την κυκλοφορία του Apple Watch. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα ακουστικά έχουν τοποθετηθεί σωστά στο χρήστη. Ο τελευταίος πρέπει επίσης να παρέχει εκ των προτέρων οποιαδήποτε συνταγή σχετικά με την όρασή του μέσω ενός ειδικού χώρου στο site της Apple, ώστε να προσφέρονται οι σωστοί φακοί στο κράνος.

Παράλληλα, η Apple ετοιμάζει μια εφαρμογή για iPhone που θα σαρώνει το πρόσωπο ενός ατόμου, εκτός από ένα μηχάνημα που θα υπολογίζει παρόμοιες μετρήσεις. Και πάλι, η ιδέα είναι να διασφαλίσετε ότι το κράνος θα ταιριάζει καλά με τους σωστούς ιμάντες.

Εκτός από την αγορά στα φυσικά Apple Stores, θα είναι δυνατή η αγορά των ακουστικών από το Apple Online Store στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις αρχές του 2024. Θα τα βρείτε αργότερα και σε άλλους διαδικτυακούς λιανοπωλητές.