Η Apple ετοιμάζει ένα νέο iPad Pro για το 2024 που θα περιλαμβάνει πολλές αλλαγές, όπως νέα οθόνη, περισσότερη ισχύ και νέο εξωτερικό πληκτρολόγιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Mark Gurman του Bloomberg .

Το iPad Pro 2024 θα έχει το δικαίωμα σε μια οθόνη OLED , την ίδια τεχνολογία που υπάρχει στο iPhone και το Apple Watch. Η Apple θα εκμεταλλευόταν επίσης την ευκαιρία για να αυξήσει ελαφρώς το μέγεθος της οθόνης. Το μοντέλο των 11 ιντσών θα παρέμενε, αλλά το πάνελ των 12,9 ιντσών θα έδινε τη θέση του σε μια οθόνη 13 ιντσών.

Το tablet, το οποίο θα έχει το δικαίωμα σε τέσσερις εκδόσεις και του οποίου τα κωδικά ονόματα είναι J717, J718, J720 και J721, θα ενσωματώσει επίσης το τσιπ M3 της Apple. Θα κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο με νέους Mac . Θα έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει χάραξη 3 nm, η οποία θα βελτιώσει την απόδοση και θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Υπενθυμίζουμε ότι το τρέχον iPad Pro έχει το τσιπ M2.

Μια άλλη ανακοινωθείσα αλλαγή αφορά το Magic Keyboard, δηλαδή το πληκτρολόγιο που πουλάει χωριστά η Apple για τα tablet της. Το Magic Keyboard θα δικαιούται ένα νέο σχέδιο, ιδίως για να δίνει την εντύπωση ότι το iPad Pro μοιάζει με φορητό υπολογιστή. Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε ένα ευρύτερο trackpad.

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο iPad Pro; Πρέπει να περιμένουμε την άνοιξη ή ακόμα και το καλοκαίρι του 2024 το νωρίτερο. Επομένως, δεν θα υπάρχει tablet στην κεντρική ομιλία της 12ης Σεπτεμβρίου , θα επικεντρωθεί στο iPhone 15, το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Series 9. Apple Watch Ultra 2.