Ο Tim Cook έχει λογαριασμό στο Instagram; Η απάντηση είναι όχι. Κι όμως, ένας λογαριασμός θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι αυτό όντως ίσχυε, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ηγέτη της Apple.

Ο εν λόγω λογαριασμός, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2023, ήταν @tim.d.cook με δύο αναρτήσεις που απηχούσαν το στυλ των μηνυμάτων που δημοσιεύει το αφεντικό στον λογαριασμό του X (Twitter) επίσημο . Βρήκαμε επίσης το ίδιο βιογραφικό που υπάρχει στον λογαριασμό του Χ.

Αλλά το πιο εκπληκτικό στοιχείο ήταν η λίστα των συνδρομητών. Στελέχη της Apple, συμπεριλαμβανομένης της Lisa Jackson (Αντιπρόεδρος Περιβάλλοντος, Πολιτικής και Κοινωνικών Πρωτοβουλιών) και Alan Dye (Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Λογισμικού) ακολουθούσαν τον ψεύτικο λογαριασμό του Tim Cook στο Instagram. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να σκεφτεί ότι ήταν ο επίσημος λογαριασμός, αλλά αυτό δεν ισχύει. Παρεμπιπτόντως, το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό.

Ο Tim Cook έχει περιορισμένη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν λογαριασμό στο X και έναν λογαριασμό στο Weibo για να προσεγγίσει το κινεζικό κοινό. Άλλα στελέχη ανοίγονται σε άλλες πλατφόρμες, όπως ο Phil Schiller που είναι στο Mastodon και στο Threads. Υπάρχει επίσης η περίπτωση στελεχών της Apple που δεν έχουν λογαριασμό (δημόσιο τουλάχιστον) στα κοινωνικά δίκτυα, όπως ο Craig Federighi (αντιπρόεδρος iOS και macOS).