Ήταν αναμενόμενο. μετά την (επανα)απαγόρευση του λογαριασμού προγραμματιστή της Epic Games , ένα μέτρο που εμποδίζει τον εκδότη να δημοσιεύσει ένα κατάστημα εφαρμογών ανταγωνιστικό με αυτό της Apple με την Ευρώπη να υπευθυνότητα. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Apple να παράσχει «πρόσθετες εξηγήσεις» σχετικά με αυτό το κλείσιμο του λογαριασμού και ανακοινώνει ότι διερευνά το θέμα σύμφωνα με τους νέους κανόνες του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA), ένας από τους στόχους του οποίου είναι ο περιορισμός της επί του παρόντος ηγεμονικής θέση των μεγάλων πλατφορμών εφαρμογών για κινητά που είναι το App Store και το Play Store. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή ανακοινώνει ότι θα αποφασίσει εάν η απόφαση της Apple (να απαγορεύσει τον λογαριασμό της Epic) συνιστά (ή όχι) παραβίαση του DMA. Με λίγα λόγια, τα πράγματα θερμαίνονται πολύ για την εταιρεία του Κουπερτίνο.
Δεν υπάρχουν αυτόματες κυρώσεις για εικαζόμενες παραβιάσεις του DMA
Η έρευνα της ΕΕ αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση ότι δεν θα υπάρχει αυτοματοποίηση στον εντοπισμό εικαζόμενων παραβιάσεων του DMA, κάτι που είναι από μόνο του μάλλον καλό νέο για το κλείσιμο ενός λογαριασμού προγραμματιστή, συμπεριλαμβανομένου του εννοούμενου στο πλαίσιο της θέσης σε λειτουργία του DMA, μπορεί στην πραγματικότητα να εξηγηθεί για πολλούς λόγους, νομικούς, τεχνικούς ή άλλους. Η Apple εδώ προτείνει ότι ένας προγραμματιστής που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του ενώ επικρίνει με πολύ σκληρούς όρους την ίδια πλατφόρμα είναι ένοχος για αθέτηση σύμβασης και επομένως δεν μπορεί πλέον να φιλοξενηθεί στο App Store. Αν ισχύσει, αυτό θα σήμαινε ότι ένας προγραμματιστής που νιώθει θιγμένος δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει δημόσια τα παράπονά του, κάτι που φαίνεται τουλάχιστον παράλογο.
Η Apple, ωστόσο, υπενθύμισε ότι τα δικαστήρια της είχαν παραχωρήσει προηγουμένως την εξουσία να κλείσει τους λογαριασμούς μιας από τις θυγατρικές της Epic λόγω συμβατικών παραβιάσεων. Αυτό είναι πραγματικά αληθές αφού στο τέλος της δίκης μεταξύ της Apple και της Epic Games, ο δικαστής θεώρησε ότι η Apple διατήρησε το δικαίωμα να απαγορεύσει έναν προγραμματιστή για συμβατικούς λόγους και ότι αυτή η απόφαση δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των παραβιάσεων του ανταγωνισμού. Επομένως, το ερώτημα είναι να γνωρίζουμε ποιους όρους της σύμβασης δεν τήρησε η Epic Games, εάν η εξήγηση της Apple αντέχει…
Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας