Η Apple αναθεώρησε τους κανόνες του App Store της για να εξουσιοδοτήσει επιτέλους τους εξομοιωτές κονσόλας παιχνιδιών στο iPhone. Υπάρχει επίσης το πράσινο φως για τους προγραμματιστές εφαρμογών μουσικής (όπως το Spotify) να βάζουν συνδέσμους στους ιστότοπούς τους. Ο συγκεκριμένος κανόνας προορίζεται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο πρώτος αφορά ολόκληρο τον κόσμο.
Οι εξομοιωτές φτάνουν στο App Store
Επομένως, ο Κανόνας 4.7 του App Store έχει τροποποιηθεί για να επιτρέψει τους εξομοιωτές ρετρό κονσόλας παιχνιδιών. Αυτό σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή, καθώς πολλοί χρήστες έχουν ζητήσει τέτοιες εφαρμογές για να παίξουν παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν από αρκετά χρόνια σε ορισμένες κονσόλες. Μπορούμε να σκεφτούμε το Nintendo 64, το Game Boy (Advance), το GameCube και πολλά άλλα.
Να τι λέει τώρα η Apple:
Οι εφαρμογές ενδέχεται να προσφέρουν συγκεκριμένο λογισμικό που δεν είναι ενσωματωμένο στο δυαδικό, συμπεριλαμβανομένων των μίνι εφαρμογών και των μίνι παιχνιδιών HTML5, των παιχνιδιών ροής, των chatbot και των προσθηκών. Επιπλέον, οι εφαρμογές εξομοιωτή ρετρό κονσόλας παιχνιδιών ενδέχεται να προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης παιχνιδιών. Είστε υπεύθυνοι για όλο αυτό το λογισμικό που προσφέρεται στην αίτησή σας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι συμμορφώνεται με αυτές τις Οδηγίες και όλους τους ισχύοντες νόμους.
Η αναφορά του σεβασμού των νόμων είναι πολύ σημαντική όταν γνωρίζουμε ότι το θέμα της εξομοίωσης είναι λίγο λεπτό, ειδικά όσον αφορά τα παιχνίδια. Ο παίκτης πρέπει γενικά να αποκτήσει μια ROM (η οποία αντιστοιχεί στο παιχνίδι) για να τη χρησιμοποιήσει στη συνέχεια με τον εξομοιωτή. Οι περισσότεροι άνθρωποι κατεβάζουν ROM από το Διαδίκτυο και ας πούμε ότι είναι μέτρια νόμιμη (εκτός αν είστε κάτοχος της φυσικής έκδοσης του παιχνιδιού). Ορισμένες εταιρείες, όπως η Nintendo, δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον τύπο πλατφόρμας.
Θα είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάνε οι εξομοιωτές κονσόλας στο iOS σε αυτό το επίπεδο και πώς θα διαχειριστεί η Apple την κατάσταση.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι σε εφαρμογές ροής μουσικής
Επιπλέον, ο κανόνας 3.1.1(α) του App Store εξελίσσεται με τη σειρά του για να συμμορφώνεται με το DMA στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Τώρα επιτρέπει στις εφαρμογές ροής μουσικής να περιλαμβάνουν συνδέσμους που κατευθύνουν τους χρήστες σε εξωτερικές αγορές και περιλαμβάνουν πληροφορίες τιμολόγησης. Επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να ζητούν από τους χρήστες τη διεύθυνση email τους με σκοπό να τους στείλουν έναν σύνδεσμο σε έναν ιστότοπο για να αγοράσουν ψηφιακό μουσικό περιεχόμενο ή υπηρεσίες.
Τόσο η προσθήκη εξομοιωτών στο App Store όσο και οι εξωτερικοί σύνδεσμοι για εφαρμογές μουσικής ακολουθούν την πίεση των ρυθμιστικών αρχών. Σίγουρα, η Apple έχει βρεθεί ιδιαίτερα στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άλλες χώρες έχουν επίσης επικρίνει τις πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών , της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας .
Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας