Όχι σε Meta AI σε επίπεδο iOS 18

Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν την εποχή που η Apple άρχισε να διαπραγματεύεται συμφωνίες για τη χρήση του ChatGPT του OpenAI και του Gemini της Google στα προϊόντα της. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο ανακοίνωσε τη συμφωνία για το ChatGPT κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του iOS 18 στο WWDC 2024 και πρότεινε ότι μια συνεργασία για τη χρήση του Gemini ήταν καλά σε εξέλιξη .

Στην περίπτωση του Μέτα, θεωρήθηκε ότι χρησιμοποιούσε το μεγάλο γλωσσικό του μοντέλο που ονομάζεται Llama. Αλλά η Apple αποφάσισε να μην προχωρήσει επειδή δεν θεωρεί τις πρακτικές απορρήτου της Meta αρκετά αυστηρές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει επικρίνει το Meta αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια ( και το αντίστροφο ). Η ενσωμάτωση του Llama στο iPhone με το iOS 18 θα ήταν μια ριζική ανατροπή. Ταυτόχρονα, η Apple θεωρεί το ChatGPT ειναι μια ανώτερη προσφορά. Η Google, εν τω μεταξύ, είναι ήδη συνεργάτης της αναζήτησης στο Safari, επομένως μια μελλοντική συμφωνία με τους Gemini θα βασιστεί σε αυτή τη σχέση.

Εκτός από την Google, η Apple συνομιλεί με την Anthropic, την εταιρεία που ιδρύθηκε από πρώην μέλη του OpenAI που ανέπτυξε το Claude chatbot. Έτσι, μ
πορεί να κάνει το ντεμπούτο του στο iOS 18 στο μέλλον.

Το AI της Apple υπάρχει στο iOS 18 και στο macOS Sequoia και ονομάζεται Apple Intelligence. Ορισμένες εργασίες εκτελούνται από το AI της Apple. Για άλλους, είναι δυνατή η χρήση του ChatGPT. Και στο μέλλον, θα βρούμε άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Gemini κανονικά. Η ιδέα της Apple είναι να προσφέρει διαφορετική τεχνητή νοημοσύνη στους χρήστες.