App Store: οι πωλήσεις εφαρμογών συνεχίζουν να αυξάνονται παρά τις αλλαγές

0

Οι κανονισμοί γίνονται σκληρότεροι σε όλο τον κόσμο, αλλά ωστόσο το App Store εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα μετρητών για την Apple . Το Sensor Tower μας λέει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024, το κατάστημα εφαρμογών της Apple απέφερε 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 11,5% από έτος σε έτος (22,1 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023). Η ανάπτυξη υπάρχει και από την πλευρά του Play Store, αλλά όχι με τις ίδιες αναλογίες (+5,3% και 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια). Σημειώνουμε ότι η κατανομή των εσόδων είναι αρκετά δίκαιη από την πλευρά του App Store, με τα παιχνίδια να αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων, ενώ στο Android τα παιχνίδια για κινητά καταλαμβάνουν σχεδόν τα 2/3 της πίτας. 

Εάν το App Store κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στο Play Store όσον αφορά τα έσοδα, το Google store ανακτά το πλεονέκτημα στον αριθμό των εφαρμογών που έχουν ληφθεί. Το Google Play δημιούργησε έτσι 25,6 δισεκατομμύρια λήψεις το 1ο τρίμηνο του 2024, έναντι 8,4 δισεκατομμυρίων για το App Store. Ωστόσο, η τάση είναι ανοδική για το Κουπερτίνο (+2,1), ενώ πτωτική για την εταιρεία Mountain View (-5,2%). Και εδώ πάλι, τα παιχνίδια είναι μακράν η πιο δημοφιλής κατηγορία εφαρμογών: αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των λήψεων στο iOS…αλλά σχεδόν το ήμισυ (40%) στο Android. 

Παρά ορισμένες διακυμάνσεις, οι τάσεις παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες και θα πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητες και για τα επόμενα τρίμηνα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !