Η Apple αποκάλυψε πολλές νέες δυνατότητες με το iOS 18 και το macOS Sequoia κατά τη διάρκεια του WWDC 2024, σε σημείο να θάβει υπάρχουσες εφαρμογές τρίτων που ήδη προσέφεραν παρόμοια λειτουργία. Το γεγονός ότι είναι ενσωματωμένο από προεπιλογή σε iPhone και Mac θα περιορίσει το ενδιαφέρον των εφαρμογών.Κάτι που έκανε έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια μεε το jailbreak.

Το TechCrunch έχει ομαδοποιήσει αρκετές εφαρμογές που «σκοτώθηκαν» (Sherlocked) από την Apple με iOS 18 και macOS Sequoia:

Εφαρμογές Mots de passe: 1 Password, LastPass, Bitwarden, Proton Pass

Με το iOS 18 και το macOS Sequoia, η Apple προσφέρει την εφαρμογή Passwords της που δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Υπήρχαν ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις όπως το 1Password και το Bitwarden για λίγο. Όμως όσοι έχουν iPhone ή iPad θα μπορούν πλέον να αρκεστούν στην εφαρμογή της Apple, ειδικά αν έχουν σχετικά βασική χρήση.

Καταγραφή και μεταγραφή κλήσεων: TapeACall, Truecaller

Με το iOS 18, είναι δυνατή η εγγραφή μιας κλήσης (το άτομο στην άλλη άκρη της γραμμής γνωρίζει ότι καταγράφεται). Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια εναλλακτική λύση για αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη μεταγραφή.

Φωνητική μεταγραφής: Otter, AudioPen, Voicenotes.com

Για το λόγο αυτό, οι εφαρμογές τρίτων θα μπορούσαν ενδεχομένως να παραμείνουν ενδιαφέρουσες ανάλογα με τη χρήση. Το σύστημα της Apple προορίζεται να είναι βασικό, όπου οι εφαρμογές μπορούν, για παράδειγμα, να προσφέρουν περιλήψεις.

Αντικατοπτρισμός της οθόνης του iPhone σε Mac: Bezel

Η λύση της Apple είναι πολύ καλύτερη γιατί λειτουργεί ασύρματα, όπου η Bezel απαιτεί τη σύνδεση του smartphone με το Mac με καλώδιο. Ο προγραμματιστής υποδεικνύει στο X ότι είναι χαρούμενος και ταυτόχρονα λυπημένος από το σύστημα της Apple. Κατανοεί ότι η εφαρμογή του θα εγκαταλειφθεί από τους χρήστες.

Καλύτερη διαχείριση παραθύρων: Magnet, Rectangle

Το macOS Sequoia εμπνέεται από τα Windows επιτρέποντας στους χρήστες να τοποθετούν γρήγορα αυτήν ή εκείνη την εφαρμογή σε μια γωνία της οθόνης. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων.

Προσαρμοσμένα emojis: Newji

Με το AI της, η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένα emoji δίνοντας απλώς μια περιγραφή.

Εξατομικευμένοι χάρτες: Alltrails

Οι Χάρτες της Apple λαμβάνουν μια ενημέρωση ως μέρος του iOS 18, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν μονοπάτια εθνικών πάρκων, να δημιουργούν προσαρμοσμένες διαδρομές και να τις αποθηκεύουν για χρήση εκτός σύνδεσης.