Το iPad Pro M4 είναι το λεπτότερο προϊόν που δημιουργήθηκε ποτέ από την Apple με πάχος 5,1 mm . Και αυτή είναι μόνο η αρχή, με τον κατασκευαστή να σχεδιάζει επίσης να μειώσει το πάχος άλλων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone 17.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg , το M4 iPad Pro είναι «η αρχή μιας νέας κατηγορίας συσκευών Apple » . Στόχος της Apple είναι να προσφέρει «τα λεπτότερα και ελαφρύτερα προϊόντα στην κατηγορία τους» . Αναφέρονται τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη δεν είναι άλλη από το τηλέφωνο και πιο συγκεκριμένα το iPhone 17. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει φήμες που αναφέρουν ένα « iPhone 17 Slim », δηλαδή ένα μοντέλο πιο λεπτό από τα άλλα με οθόνη 6,55 ιντσών . Θα πετύχαινε κατά κάποιο τρόπο το iPhone Plus αφού η Apple θα αποφάσιζε να διακόψει αυτή τη σειρά, όπως η σειρά μίνι.

Η δεύτερη κατηγορία όπου η Apple θέλει να προσφέρει πιο λεπτά προϊόντα αφορά τον φορητό υπολογιστή. Το MacBook Pro έγινε παχύτερο και βαρύτερο στον τελευταίο του επανασχεδιασμό το 2021. Αυτό αντιστοιχούσε με τη μετάβαση του MacBook Pro στα τσιπ Apple Silicon, καθώς και με την επιστροφή θυρών όπως MagSafe, HDMI και μια υποδοχή για κάρτα SD.

Τέλος, η τρίτη κατηγορία είναι το συνδεδεμένο ρολόι. Προηγούμενες πληροφορίες από τον Gurman ήταν η αφορμή για να μάθουμε ότι ετοιμάζεται ένα Apple Watch X. Αλλά δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, εκτός από το ότι αυτό το μοντέλο θα προσφέρει μια εντελώς νέα σχεδίαση .

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας νέων πιο λεπτών προϊόντων από την Apple, εκτός από το iPhone 17 που λογικά θα έρθει τον Σεπτέμβριο του 2025.