Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του iOS 18, νέα χαρακτηριστικά αποκαλύπτονται από το Bloomberg σχετικά με την εφαρμογή Messages και τα wallpapers. Δεν θα υπάρξουν μόνο αλλαγές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη .

Νέο για την εφαρμογή Μηνύματα iOS 18

Η εφαρμογή iOS 18 Messages θα περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα που θα σας επιτρέπει να προγραμματίζετε την αποστολή ενός μηνύματος (SMS/MMS/RCS και iMessage). Προς το παρόν, η αποστολή γίνεται άμεσα, με την Apple να μην προσφέρει εναλλακτικές επιλογές. Με τη νέα ενημέρωση, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει μια συγκεκριμένη ώρα που το iPhone του θα στείλει το μήνυμα. Φυσικά, θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η άμεση αποστολή όπως αυτή τη στιγμή.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό θα είναι η δυνατότητα αντίδρασης σε ένα iMessage με ένα συγκεκριμένο emoji χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Tapback. Επί του παρόντος, το Tapback προσφέρει έξι περιορισμένες αντιδράσεις όπως μια καρδιά ή θαυμαστικά. Με το iOS 18, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει το emoji που προτιμά. Όσον αφορά τα τρέχοντα εικονίδια (καρδιές, θαυμαστικά κ.λπ.), η Apple θα προσφέρει νέα με διαφορετικά χρώματα. Τα υπάρχοντα μοντέλα είναι γκρι.

Ακόμα με την εφαρμογή Μηνύματα, θα είναι δυνατή η προσθήκη εφέ σε μια συγκεκριμένη λέξη. Μέχρι στιγμής είναι δυνατό να τεθεί μόνο ένα αποτέλεσμα σε ένα πλήρες μήνυμα.

Σημειώστε επίσης ότι η Apple θα προσφέρει υποστήριξη για το RCS , δηλαδή τον διάδοχο του SMS, με το iOS 18. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν αυτό θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα ή αργότερα με μια ενημέρωση.

Σε μια άλλη σημείωση, το iOS 18 θα προσφέρει νέες ταπετσαρίες που θα θυμίζουν αυτές που προσφέρονταν την εποχή των πρώτων iPhone. Στο Mac, οι νέες ταπετσαρίες στο macOS 15 θα αναφέρονται σε παλιά εικονίδια και σλόγκαν.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024.