Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η Self Service Repair, η υπηρεσία επισκευής αυτοεξυπηρέτησης για iPhone και Mac, προσφέρει τη διαδικασία Diagnostics και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη το δικαίωμα να το κάνουν από τον Δεκέμβριο του 2023 .

Σχεδιασμένα για άτομα με τη γνώση και την εξειδίκευση στην επισκευή συσκευών Apple, οι συνεδρίες αντιμετώπισης προβλημάτων Apple Diagnostics επιτρέπουν στους πελάτες, μαζί με τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις της Apple και τους ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών επισκευής, να δοκιμάσουν τις συσκευές τους για να εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία και τη βέλτιστη απόδοση των ανταλλακτικών και να αναγνωρίσουν αυτά που μπορεί να χρειάζονται επισκευή.

Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Apple Diagnostics για να κατανοήσουν καλύτερα εάν το προϊόν τους χρειάζεται σέρβις. Μπορούν να ξεκινήσουν τη συνεδρία σε ένα δεύτερο προϊόν και να ελέγξουν την κατάσταση και την απόδοση της συσκευής που μπορεί να χρειαστεί επισκευή. Μετά την έναρξη της συνεδρίας και ακολουθώντας τις προτροπές στην οθόνη, οι πελάτες θα γνωρίζουν εάν τα προϊόντα τους χρειάζονται επισκευή και ποια εξαρτήματα πρέπει να αντικατασταθούν.

Ως συνέχεια, η Apple κυκλοφόρησε σήμερα μια λευκή βίβλο που εξηγεί τις αρχές της εταιρείας σχεδιασμού για μακροζωία — μια προσεκτική ισορροπία μεταξύ της ανθεκτικότητας του προϊόντος και της δυνατότητας επισκευής.