Επί του παρόντος, η αντικατάσταση μιας μπαταρίας iPhone απαιτεί τη χρήση πένσας, κατσαβίδια για την αφαίρεση της υπάρχουσας μπαταρίας, η οποία συγκρατείται στη θέση της με αυτοκόλλητες λωρίδες. Στη συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο μηχάνημα και δίσκο για να τοποθετήσετε τη νέα μπαταρία στη θέση του... τουλάχιστον αν θέλετε να κάνετε καλή δουλειά. Μερικοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν μηχανή και εξακολουθούν να τα καταφέρνουν.

Η νέα τεχνολογία, γνωστή ως ηλεκτρικά επαγόμενη απελευθέρωση κόλλας, περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της μπαταρίας σε μέταλλο και όχι σε φύλλο αλουμινίου, όπως συμβαίνει σήμερα. Αυτό θα αποσπούσε την μπαταρία από το σασί προκαλώντας της μια μικρή ηλεκτροπληξία. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε ήδη αναφέρει αυτό το σύστημα μεταλλικού περιβλήματος για το iPhone 16 Pro.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple θα εξακολουθεί να προτείνει στους χρήστες να επισκεφτούν ένα Apple Store ή τουλάχιστον να πάνε σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής για να αλλάξουν την μπαταρία του iPhone.

Εάν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, τουλάχιστον μία παραλλαγή iPhone 16 θα έχει την αυτή την αλλαγή. Θα έπρεπε να περιμένουμε το iPhone 17 το 2025 για να έχει τη νέα διαδικασία σε όλα τα μοντέλα.