Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε στο The Verge ότι η beta 2 των iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia θα είναι κυρίως η ευκαιρία να έχουν τη λειτουργία κατοπτρισμού οθόνης iPhone σε Mac. Θα είναι έτσι δυνατό να έχετε την οθόνη του iPhone σας σε Mac και να την ελέγχετε με το ποντίκι. Οι ειδοποιήσεις θα είναι επίσης προσβάσιμες σε αυτό, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό θα είναι το SharePlay στην προηγμένη του έκδοση για κοινή χρήση οθόνης. Η κοινή χρήση οθόνης θα επιτρέπει στους χρήστες να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της οθόνης ενός άλλου χρήστη (που έχει δώσει προηγούμενη συγκατάθεση) προκειμένου να παράσχουν τεχνική ή άλλη βοήθεια.

Ωστόσο, είναι καλό να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν δικαίωμα σε αυτές τις δυνατότητες, όπως δεν θα έχουν το Apple Intelligence. Πράγματι, η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι το AI της ενδέχεται να μην συμμορφώνεται με το DMA στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ομάδα είπε σχετικά για αυτο:

Λόγω ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων που προκαλούνται από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τρεις από αυτές τις [νέες] λειτουργίες — κατοπτρισμό οθόνης iPhone, βελτιώσεις κοινής χρήσης οθόνης SharePlay και Apple Intelligence — για τους χρήστες μας στην ΕΕ φέτος.

Όσον αφορά το Apple Intelligence, μια beta έκδοση θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά προφανώς δεν θα είναι έτοιμο για την beta 2 του iOS 18 και του macOS Sequoia.