Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή ChatGPT σε Mac, μπορείτε να κάνετε Option + Space στο πληκτρολόγιο για να έχετε μια διεπαφή chatbot που βασίζεται στο GPT-4o. Για παράδειγμα, μπορείτε να του κάνετε μια ερώτηση. Είναι επίσης δυνατό να στείλετε ένα αρχείο για να ζητήσετε μια λίστα αναπαραγωγής, να παρέχετε ένα στιγμιότυπο οθόνης για να συντομεύσετε ένα email ή να στείλετε μια φωτογραφία για να κάνετε μια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο.

Επιπλέον, μια ενσωματωμένη λειτουργία υπαγόρευσης σάς επιτρέπει να έχετε φωνητικές συνομιλίες με το chatbot. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αναζήτησης για την προβολή προηγούμενων συνομιλιών.

Με την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας, δεν απαιτείται συνδρομή για τη χρήση του ChatGPT σε Mac. Το OpenAI έχει κάνει την πιο πρόσφατη έκδοση, GPT-4o, διαθέσιμη δωρεάν, αλλά για περιορισμένο αριθμό αιτημάτων.

Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής ChatGPT σε Mac από τον ιστότοπο του OpenAI . Πρέπει να έχετε Apple Silicon Mac για να το εκμεταλλευτείτε. Εάν έχετε Mac με επεξεργαστή Intel, πρέπει να αρκεστείτε στην έκδοση web. Για χρήστες Windows, η εφαρμογή θα φτάσει κάποια στιγμή αργότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple και το OpenAI έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία γύρω από το ChatGPT με την Apple Intelligence στο iOS 18 και στο macOS Sequoia. Η νέα έκδοση της Siri μπορεί να χρησιμοποιήσει το chatbot για την εκτέλεση συγκεκριμένων αιτημάτων.