Τον περασμένο μήνα, η Apple ανακοίνωσε το Final Cut Camera, μια νέα εφαρμογή λήψης βίντεο, με προγραμματισμένη κυκλοφορία "αργότερα αυτή την άνοιξη " . Όμως η σεζόν έχει τελειώσει και το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει. Και η εφαρμογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Η κάμερα Final Cut επιτρέπει στους δημιουργούς να συνδέουν ασύρματα πολλές συσκευές και να ελέγχουν από απόσταση κάθε γωνία λήψης με επαγγελματικά χειριστήρια. Το Final Cut Camera λειτουργεί επίσης ως αυτόνομη επαγγελματική εφαρμογή λήψης βίντεο σε iPhone και iPad. Η υποστήριξη για εξωτερικά έργα παρέχει την ευελιξία για τοποθέτηση έργων απευθείας από έναν εξωτερικό SSD.

Δείτε πώς παρουσίασε η Apple την εφαρμογή της:

Για την υποστήριξη Live Multicam στο Final Cut Pro για iPad 2, η Final Cut Camera έρχεται σε iPhone και iPad και επιτρέπει τον ατομικό, ζωντανό έλεγχο κάθε ροής βίντεο. Αξιοποιώντας τα απίστευτα συστήματα κάμερας του iPhone και του iPad, το Final Cut Camera επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν ρυθμίσεις όπως ισορροπία λευκού και χειροκίνητη εστίαση, ενώ παρακολουθούν τις εγγραφές τους με γραμμές υπερέκθεσης και μετρητές VU. Οι χρήστες μπορούν τώρα να προσαρμόσουν την ευαισθησία ISO και την ταχύτητα κλείστρου, καθώς και να ενεργοποιήσουν την κορύφωση της εστίασης, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες του συστήματος κάμερας iPad Air και iPad Pro. Το Final Cut Camera μπορεί επίσης να ληφθεί δωρεάν ως μια αυτόνομη εφαρμογή λήψης βίντεο για εγγραφή επαγγελματικών βίντεο σε iPhone και iPad με ακριβή χειροκίνητα χειριστήρια.

Πότε θα είναι διαθέσιμο το Final Cut Camera για λήψη; Η Apple ενδέχεται να περιμένει την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του iOS 17.6. Η πρώτη beta είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες μέρες .