Στην Κίνα, η Huawei ξεπερνά την Apple στην αγορά των tablet

0


Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα που μόλις πέτυχε η Huawei στην εθνική της αγορά. Για πρώτη φορά, οι πωλήσεις των tablet του κατασκευαστή ξεπέρασαν τις πωλήσεις iPad της Apple στην Κίνα, η Huawei θα είχε πουλήσει όχι λιγότερα από 2,1 εκατομμύρια tablet το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με 1,95 εκατομμύρια πωλήσεις από την άλλη. Η Huawei ανέβηκε στην κορυφή της κινεζικής αγοράς λόγω της ανάπτυξης 88% το τρίμηνο, ενώ την ίδια περίοδο, η Apple έχασε μέρος της αίγλης της (-3%). Η Huawei έχει πλέον μερίδιο αγοράς 29% στην Κίνα στην αγορά tablet, σε σύγκριση με μερίδιο αγοράς 27% της Apple. Η Xiaomi βρίσκεται πολύ πίσω στην τρίτη θέση, με μερίδιο αγοράς 12% (αλλά ανάπτυξη 35%).

Ωστόσο, ο πίνακας της Canalys υπόκειται σε ορισμένες επικρίσεις: οι πωλήσεις tablet αφορούν μόνο την εγχώρια αγορά της Κίνας (ηπειρωτική Κίνα), η οποία εξαιρεί το Χονγκ Κονγκ, ένα αστικό κέντρο με πολύ υψηλή αγοραστική δύναμη άνω των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα προϊόντα της Apple σε μεγάλο βαθμό κυριαρχούν στην αγορά. Σημειώστε επίσης ότι το iPad Pro M4 κυκλοφόρησε στην αγορά από το δεύτερο τρίμηνο και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τελευταίο να έχει ωθήσει τις πωλήσεις του tablet Apple στην Κίνα (το 2ο τρίμηνο), γνωρίζοντας ότι ήδη βλέπουμε αύξηση της ζήτησης στον υπόλοιπο κόσμο.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !