Η εφαρμογή Podcasts της Apple βελτιώνεται με το iOS 18 όσον αφορά τα κεφάλαια. Είναι πλέον δυνατό να βλέπετε κεφάλαια κατά την περιήγηση σε ένα επεισόδιο που αναπαράγεται αυτήν τη στιγμή.

Όπως παρατήρησε ένας χρήστης στο Reddit , η πλοήγηση στη γραμμή του χρόνου μέσα από τμήματα κεφαλαίων εμφανίζει το όνομα του κεφαλαίου πάνω από αυτό. Αυτή η συμπεριφορά εμφανίζεται στην εφαρμογή Podcasts της Apple, προς το παρόν δεν μπορεί να αναπαραχθεί στα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων της οθόνης κλειδώματος με το iOS 18 beta 2 .

Αν και η δυνατότητα περιήγησης σε τμήματα κεφαλαίων είναι νέα, τα ίδια τα κεφάλαια δεν είναι. Ορισμένοι θαυμαστές των podcast μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με αυτά, επειδή οι δημιουργοί πρέπει να προσθέτουν μη αυτόματα κεφάλαια και πολλά προγράμματα δεν τα έχουν υιοθετήσει. Το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι η Apple χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο σύστημα, όπου άλλοι όπως το Spotify ζητούν απλώς να έχουν τις χρονικές σημάνσεις στην περιγραφή. Στη συνέχεια γίνονται τα απαραίτητα βήματα για την εμφάνιση των κεφαλαίων στη γραμμή ανάγνωσης (όπως στο YouTube).

Το iOS 18 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε beta για προγραμματιστές. Η Apple έχει ήδη ανακοινώσει ότι μια δημόσια beta θα φτάσει κάποια στιγμή τον Ιούλιο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όσο για την τελική έκδοση, θα είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο.