iOS 18: αποστολή iMessage και SMS μέσω δορυφόρου σε βίντεο

0


Ένα ακομη νέο στο iOS 18 στο iPhone είναι η δυνατότητα αποστολής και λήψης iMessages και SMS χρησιμοποιώντας τους δορυφόρους. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση emoji και τη λειτουργία Tapbacks. Τώρα έχουμε σε επίδειξη το βίντεο με το CNET και το iJustine .

Πώς λειτουργεί το iMessage/SMS μέσω δορυφόρων και iOS 18

Το CNET μπόρεσε να συναντήσει τον Kurt Knight, διευθυντή της Apple, για να κάνει μια επίδειξη. Όταν το τηλέφωνό σας εντοπίσει ότι βρίσκεται εκτός εμβέλειας επίγειων δικτύων, λαμβάνετε μια αναδυόμενη ειδοποίηση που σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες δορυφορικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Emergency SOS, της Οδικής Βοήθειας, της Εύρεσης και τώρα Μηνυμάτων που περιλαμβάνει iMessage και SMS.

Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε στον δορυφόρο, μπορείτε να στείλετε ένα iMessage και SMS μέσω της εφαρμογής Messages. Και όπως δείχνει το βίντεο, η εμπειρία είναι η ίδια όπως όταν χρησιμοποιείτε το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας ή μια σύνδεση Wi-Fi. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για την αποστολή. Και είναι καλό να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες είναι πάντα κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Ο Kurt Knight σημειώνει ότι τα iMessages μπορούν να σταλούν ελεύθερα μέσω δορυφόρων, αλλά τα SMS είναι περιορισμένα λόγω του όγκου των διαφημιστικών και αυτοματοποιημένων μηνυμάτων που περνούν από αυτό το πρωτόκολλο. Οι επαφές έκτακτης ανάγκης και τα μέλη της οικογένειάς σας θα μπορούν να σας στείλουν μήνυμα ανά πάσα στιγμή, αλλά για όλες τις άλλες επαφές θα χρειαστεί να στείλετε το πρώτο μήνυμα μέσω δορυφόρου, το οποίο θα τους επιτρέψει στη συνέχεια να απαντήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει υποστήριξη για RCS

Από την άλλη πλευρά, το iOS 18 θα υποστηρίζει RCS, δηλαδή τον διάδοχο του SMS. Αλλά δεν θα είναι δυνατή η αποστολή ή λήψη RCS μέσω δορυφόρου, τουλάχιστον αρχικά. Ο Kurt Knight λέει ότι το πρωτόκολλο δεν έχει ακόμη βελτιστοποιηθεί σε μέγεθος αρκετά μικρό ώστε να λειτουργεί μέσω δορυφορικής σύνδεσης, τουλάχιστον όσον αφορά την Apple.

Τέλος, η Apple ανακοινώνει ότι η αποστολή και λήψη μηνυμάτων μέσω δορυφόρου θα είναι πρώτα διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλες χώρες. Θα λειτουργεί με τα iPhone 14 και iPhone 15 και θα είναι δωρεάν… προς το παρόν τουλάχιστον.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !