Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα του Tap to Pay σε μια νέα χώρα... τη Γερμανία. Αυτό σας επιτρέπει να μετατρέψετε το iPhone σε τερματικό πληρωμών (TPE). Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους εμπόρους.

Με το Tap to Pay, ένας έμπορος μπορεί απλώς να χρησιμοποιήσει το iPhone του για να εξαργυρώσει τους πελάτες του. Απλώς τοποθετήστε την τραπεζική κάρτα στο smartphone για να πραγματοποιήσετε μια ανέπαφη πληρωμή ή χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως το Apple Pay με το iPhone ή το Apple Watch. Λειτουργεί επίσης με άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Google Pay και Samsung Pay.

Οι Adyen, Commerz Globalpay, myPOS, Nexi, SumUp και Viva είναι οι πρώτες πλατφόρμες στη Γερμανία που υποστηρίζουν το Tap to Pay, από σήμερα. Οι Mollie, PAYONE, Revolut, Sparkassen-Finanzgruppe και Stripe θα προστεθούν αργότερα στη λίστα, καθώς και άλλες ομάδες. Από την πλευρά του πελάτη, είναι δυνατή η χρήση καρτών American Express, Discover, Mastercard και Visa.

«Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των ανέπαφων πληρωμών, οι γερμανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων πληρωμής και υλικού για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες πληρωμής των πελατών τους. Με το Tap to Pay στο iPhone, οι έμποροι έχουν πλέον έναν απίστευτα ασφαλή και βολικό τρόπο για να δέχονται ανέπαφες πληρωμές με iPhone, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου υλικού », δήλωσε η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple Pay. «Συνεργαζόμενοι με πλατφόρμες πληρωμών, προγραμματιστές εφαρμογών και δίκτυα πληρωμών, διευκολύνουμε από ποτέ τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από μικρές επιχειρήσεις έως μεγάλες αλυσίδες λιανικής, να δέχονται ανέπαφες πληρωμές και να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους .

Το Tap to Pay έκανε το ντεμπούτο του το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες . Στη συνέχεια, η Apple το πρόσφερε σε πολλές χώρες. Η Γαλλία είχε το δικαίωμα να το κάνει από τον Νοέμβριο του 2023 . Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη στην Ιταλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες περιοχές.