Μια παράνομη εφαρμογή ροής iPhone στο App Store

Η Apple έχει εγκρίνει την εφαρμογή στο App Store, ώστε όλοι να μπορούν να την κατεβάσουν. Ωστόσο, μια ματιά στο App Store δεν δείχνει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την παράνομη ροή. Η εφαρμογή προσφέρει μια σύντομη περιγραφή και στιγμιότυπα οθόνης που υποδηλώνουν ότι η εφαρμογή σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε φωτογραφίες και βίντεο. Κι όμως, έχει μια κρυφή πλευρά. 

Η «ψεύτικη» εφαρμογή

Η εφαρμογή Collect Cards: Store box επιτρέπει στην πραγματικότητα παράνομη πρόσβαση σε ταινίες και σειρές από το Netflix, το Amazon Prime Video, το Disney+, το Max ή ακόμα και το Apple TV+. Όλα δωρεάν και χωρίς άδεια από τις διάφορες πλατφόρμες και άλλα κινηματογραφικά στούντιο. 

Η «πραγματική» εφαρμογή

Πως είναι δυνατόν ; Αποδεικνύεται ότι ο προγραμματιστής δεν εμφανίζει την ίδια διεπαφή εφαρμογής ανάλογα με την τοποθεσία του χρήστη. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, η εκκίνηση της εφαρμογής δίνει πρόσβαση σε παράνομη ροή. Αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι υπάλληλοι της Apple επικυρώνουν ή απορρίπτουν εφαρμογές από το App Store, η εφαρμογή εμφανίζει τη διεπαφή για τη διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο. Το ίδιο συμβαίνει στη Γαλλία και πιθανώς σε άλλες χώρες.

Το 9to5Mac αναφέρει ότι η εφαρμογή επικυρώθηκε πριν από ένα χρόνο τώρα και ότι η Apple ακόμα δεν έχει αντιληφθεί την εξαπάτηση. Πρόσφατα ήταν στην επικαιρότητα, καθώς είναι η δεύτερη εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στο App Store στη Βραζιλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εφαρμογή προσπαθεί να ξεγελάσει την Apple με βάση την τοποθεσία. Το 2017, η Uber εργάστηκε σε ένα σύστημα για τον γεωγραφικό εντοπισμό των κεντρικών γραφείων της Apple στο Κουπερτίνο. Όταν η εφαρμογή εκτελούνταν εντός αυτής της τοποθεσίας, απενεργοποιούσε αυτόματα τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του χρήστη στον ιστό.