Μέρες μετά την υποβολή του Epic Games Store στην Apple , ο εκδότης του Fortnite ανακοινώνει ότι ο κατασκευαστής iPhone απέρριψε το εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών του στο iOS.

Η Apple απορρίπτει το Epic Games Store στο iOS

Σε ένα μήνυμα στο X (πρώην Twitter), η Epic Games αναφέρει :

Η Apple έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημά μας να επικυρώσει συμβολαιογραφικό το Epic Games Store, με το αιτιολογικό ότι η σχεδίαση και η θέση του κουμπιού "Εγκατάσταση" της Epic είναι πολύ παρόμοια με το κουμπί "Λήψη" της Apple και ότι η ετικέτα "Αγορές" μας "Αγορές εντός εφαρμογής" είναι επίσης πολύ παρόμοια. παρόμοια με την ετικέτα "Αγορές εντός εφαρμογής" του App Store.

Χρησιμοποιούμε τις ίδιες συμβάσεις ονομασίας "Εγκατάσταση" και "Αγορές εντός εφαρμογής" που χρησιμοποιούνται σε δημοφιλή καταστήματα εφαρμογών σε πολλές πλατφόρμες και ακολουθούμε τις τυπικές συμβάσεις για κουμπιά σε εφαρμογές iOS. Απλώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα που μπορούν εύκολα να κατανοήσουν οι χρήστες κινητών και η αποκάλυψη αγορών εντός εφαρμογής είναι μια ρυθμιστική βέλτιστη πρακτική που ακολουθείται από όλα τα καταστήματα αυτές τις μέρες.

Η απόρριψη της Apple είναι αυθαίρετη, παρεμποδιστική και παραβιάζει το DMA, και έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποκλείοντας περαιτέρω εμπόδια από την Apple, πρόκειται να κυκλοφορήσουμε το Epic Games Store και το Fortnite σε iOS στην ΕΕ εντός των επόμενων δύο μηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι η Epic Games και η Apple έχουν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη από το 2020, όταν η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Apple να χρεώνει έως και 30% προμήθειες στις πληρωμές παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των ΗΠΑ.

Νωρίτερα φέτος, η Apple πρότεινε να αλλάξει τους κανόνες της στο App Store για να συμμορφωθεί με ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές DMA που τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο. Ο νόμος αυτός στοχεύει να διευκολύνει τους ευρωπαίους χρήστες να αλλάζουν από μια ανταγωνιστική υπηρεσία σε άλλη. Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε πρόσφατα ότι η Apple δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη συμμόρφωση με το DMA.