Μετά από δύο απορρίψεις , η Apple έδωσε τελικά το πράσινο φως για το Epic Games Store στο iOS. Η Epic Games θα μπορεί έτσι να κυκλοφορήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών και το Fortnite σε iPhone και iPad. Θα είναι μόνο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χάρη του DMA.

Πράσινο φως για το Epic Games Store στο iOS

Το Games ανακοίνωσε στο Χ Epic τα νέα μέσω μηνύματος που δημοσιεύτηκαν Η ομάδα, η οποία έχει ήδη λάβει επικύρωση για το Fortnite , είχε προηγουμένως υποδείξει ότι το κατάστημα θα είναι διαθέσιμο εντός δύο μηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες έγινε η ανακοίνωση των δύο απορρίψεων από την Apple. Το Epic Games Store δήλωσε:

Η Apple έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημά μας να επικυρώσει συμβολαιογραφικό το Epic Games Store, με το αιτιολογικό ότι η σχεδίαση και η θέση του κουμπιού "Εγκατάσταση" της Epic είναι πολύ παρόμοια με το κουμπί "Λήψη" της Apple και ότι η ετικέτα "Αγορές" μας "Αγορές εντός εφαρμογής" είναι επίσης πολύ παρόμοια. παρόμοια με την ετικέτα "Αγορές εντός εφαρμογής" του App Store.

Χρησιμοποιούμε τις ίδιες συμβάσεις ονομασίας "Εγκατάσταση" και "Αγορές εντός εφαρμογής" που χρησιμοποιούνται σε δημοφιλή καταστήματα εφαρμογών σε πολλές πλατφόρμες και ακολουθούμε τις τυπικές συμβάσεις για κουμπιά σε εφαρμογές iOS. Απλώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα που μπορούν εύκολα να κατανοήσουν οι χρήστες κινητών και η αποκάλυψη αγορών εντός εφαρμογής είναι μια ρυθμιστική βέλτιστη πρακτική που ακολουθείται από όλα τα καταστήματα αυτές τις μέρες.

Η απόρριψη της Apple είναι αυθαίρετη, παρεμποδιστική και παραβιάζει το DMA, και έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποκλείοντας περαιτέρω εμπόδια από την Apple, πρόκειται να κυκλοφορήσουμε το Epic Games Store και το Fortnite σε iOS στην ΕΕ εντός των επόμενων δύο μηνών.

Φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να λάβει θετικά μέτρα μόλις η Epic Games επικοινώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιθανώς για να αποφύγει να επιδεινώσει την περίπτωσή της. Πρέπει να πούμε ότι το Ευρωπαίο στέλεχος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι η συμπεριφορά της Apple δημιούργησε σοβαρά προβλήματα με το DMA.

Υπενθυμίζουμε ότι η Epic Games και η Apple έχουν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη από το 2020, όταν η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Apple να χρεώνει έως και 30% προμήθειες στις πληρωμές παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των ΗΠΑ.