Η εργασία μεταξύ της Apple και της Google συνδέεται με το έργο μεταφοράς δεδομένων. Είναι μια πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα που εστιάζει στη φορητότητα αρχείων μεταξύ πολλαπλών πλατφορμών. Η Πρωτοβουλία Μεταφοράς Δεδομένων αναφέρει σήμερα:

Από σήμερα, η Apple και η Google επεκτείνουν τις προσφορές τους για άμεση μεταφορά δεδομένων για να επιτρέψουν στους χρήστες του Google Photos να μεταφέρουν τις συλλογές τους απευθείας στο iCloud Photos. Αυτό το μέτρο συμπληρώνει τις υπάρχουσες μεταφορές που κατέστησαν αρχικά δυνατές από το iCloud Photos στο Google Photos και αντιμετωπίζει μια θεμελιώδη αρχή της Πρωτοβουλίας Μεταφοράς Δεδομένων (DTI), δηλαδή την αμοιβαιότητα. Η προσφορά της Apple και της Google θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το νεότερο εργαλείο που βασίζεται στη στοίβα τεχνολογίας Data Transfer Project (DTP), προσθέτοντας στα εργαλεία άμεσης φορητότητας που προσφέρονται σήμερα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους από την πρωτοβουλία DTI και τους συνεργάτες της, ιδρυτές Apple, Google και Meta.

Πώς να κάνετε μεταφορά από το Google Photos στις Φωτογραφίες iCloud

Τόσο η Apple όσο και η Google προσφέρουν ένα φύλλο πληροφοριών. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από το Google Photos στο iCloud Photos είναι τα εξής:

  1. Μεταβείτε στην Αρχειοθέτηση Google
  2. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ξεκινήσετε μια εξαγωγή από το Google Photos.
  3. Επιλέξτε "Apple – iCloud Photos" ως προορισμό μεταφοράς και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Apple ID σας.
  4. Πατήστε Να επιτρέπεται για να επιτρέψετε στην Google να προσθέτει φωτογραφίες και βίντεο στο iCloud.

Η Apple μοιράζεται επίσης τα ακόλουθα:

  • Όταν μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο στο iCloud Photos, δεν διαγράφονται από τις Φωτογραφίες Google.
  • Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας για να τις μεταφέρετε. Η μεταφορά γίνεται απευθείας από την Google στο iCloud.
  • Η μεταφορά μπορεί να διαρκέσει από αρκετές ώρες έως μερικές ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος των φωτογραφιών και των βίντεο που μεταφέρονται.
  • Μπορείτε να μεταφέρετε μόνο αρχεία φωτογραφιών και βίντεο στο iCloud Photos. Άλλοι τύποι αρχείων (όπως οι φωτογραφίες κίνησης, οι ζωντανές φωτογραφίες ή οι αναμνήσεις) δεν μπορούν να μεταφερθούν.
  • Μπορούν να μεταφερθούν αρχεία φωτογραφιών JPEG, HEIC, PNG, GIF, TIFF και BMP, καθώς και τα περισσότερα αρχεία βίντεο MP4 και MOV.
  • Τα αρχεία φωτογραφιών και βίντεο που δεν μπορούν να μεταφερθούν στο iCloud Photos, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων RAW, μεταφέρονται στο iCloud Drive.