Η Apple ανακοινώνει ότι επιτέλους διόρθωσε τη διακοπή λειτουργίας που συνδέεται με το ιδιωτικό ρελέ iCloud που επηρέασε χρήστες σε όλο τον κόσμο. Χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να γίνει παρελθόν επιτέλους.

Η διακοπή με το iCloud Private Relay ξεκίνησε την Πέμπτη . Αυτό εμπόδισε τους χρήστες να έχουν κανονική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η Apple κατάφερε τελικά να διορθώσει την κατάσταση αυτή την Κυριακή νωρίς το πρωί.

Πράγματι, μερικές φορές συμβαίνει να μειωθούν οι υπηρεσίες iCloud, αλλά η ανάλυση από την Apple γενικά γίνεται μέσα σε μερικές δεκάδες λεπτά ή πιθανώς σε λίγες ώρες. Εδώ όμως το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Δυστυχώς, η Apple δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες και κρατά τις λεπτομέρειες κρυφές.

Το iCloud Private Relay είναι μια δυνατότητα διαθέσιμη σε συνδρομητές iCloud+. Βελτιώνει την εμπιστευτικότητα κρυπτογραφώντας τα δεδομένα περιήγησης και δρομολογώντας τα μέσω δύο ξεχωριστών διακομιστών αναμετάδοσης. Ένας από αυτούς τους διακομιστές διαχειρίζεται η Apple, ενώ ο άλλος από τρίτο μέρος. Αυτή η ρύθμιση διασφαλίζει ότι η Apple, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι ιστότοποι που επισκέπτονται δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πραγματικές πληροφορίες περιήγησης των χρηστών. Ο μηχανισμός διπλής αναμετάδοσης της υπηρεσίας βοηθά στη διατήρηση υψηλού επιπέδου απορρήτου διαχωρίζοντας τη διεύθυνση IP του χρήστη από τα ερωτήματα DNS του, αποκρύπτοντας περαιτέρω τη διαδικτυακή δραστηριότητα του χρήστη.