Καθυστέρηση στη διαθεσιμότητα του Apple Intelligence

Αυτή η αναβολή από την Apple Intelligence είναι ενοχλητική, ειδικά σε σύγκριση με το iPhone 16 που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Φημολογείται εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι η Apple ελπίζει να αυξήσει τις πωλήσεις των επόμενων τηλεφώνων της χάρη στις λειτουργίες AI. Αλλά με την καθυστέρηση, οι χρήστες του iPhone 16 δεν θα έχουν ειδικές δυνατότητες και θα πρέπει να περιμένουν αρκετές εβδομάδες πριν τις εκμεταλλευτούν πραγματικά.

Γιατί όμως η καθυστέρηση; Υπάρχουν εσωτερικές ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα των χαρακτηριστικών AI και την ανάγκη για τους προγραμματιστές να έχουν επαρκή χρόνο δοκιμής.

Επίκειται Beta 1 για iOS 18.1

Ακριβώς, το Bloomberg διαβεβαιώνει ότι η πρώτη beta του iOS 18.1 θα είναι διαθέσιμη την εβδομάδα που ξεκινά αύριο. Αυτό είναι αρκετά περίεργο, δεδομένου ότι η Apple εξακολουθεί να περιμένει να κυκλοφορήσει μια σημαντική ενημέρωση προτού προσφέρει την beta 1 μιας έκδοσης x.1. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί φέτος, οι προγραμματιστές θα έχουν σύντομα μια beta του iOS 18.1. Υπενθυμίζουμε ότι η beta 4 του iOS 18.0 ήταν πρόσφατα διαθέσιμη .

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα είναι όλα τα χαρακτηριστικά AI της Apple έτοιμα κατά την κυκλοφορία του. Για παράδειγμα, η νεότερη έκδοση του Siri δεν θα φτάσει μέχρι την άνοιξη του 2025 . Υπάρχει επίσης η περίπτωση της Ευρώπης όπου ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι οι χώρες της ΕΕ δεν θα επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη του το 2024 λόγω του DMA.

Φυσικά, η αναβολή σε iPhone και iPad θα έχει αντίκτυπο στο Mac. Επομένως, πρέπει να περιμένουμε καθυστέρηση στη διαθεσιμότητα σε επίπεδο macOS Sequoia.

Τέλος, η Apple θέλει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του iOS 18.0 στα τέλη Ιουλίου. Αυτό θα δώσει στη συνέχεια χρόνο για την εγκατάσταση αυτής της έκδοσης στα iPhone 16s που είναι υπό παραγωγή.