Η TechCrunch αναφέρει ότι οι τιμές των iPhone στην Ινδία έχουν μειωθεί κατά 3 έως 4% ανάλογα με το μοντέλο. Οι μειώσεις τιμών της Apple κυμαίνονται από 3.000 ρουπίες (33 ευρώ) για τα iPhone 13, 14 και 15 και έως 6.000 ρουπίες (66 ευρώ) για τα iPhone 15 Pro και Pro Max. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple μειώνει τις τιμές των μοντέλων Pro τρέχουσας γενιάς στην Ινδία.

Αυτή η αλλαγή τιμών έρχεται επίσης σε μια περίοδο που η ζήτηση για iPhone επιβραδύνεται στην Κίνα. Η Canalys αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι οι αποστολές smartphone της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 6,7% κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Apple είναι πλέον ο έκτος μεγαλύτερος πωλητής smartphone στη χώρα, νικημένος από τη Vivo, τη Huawei και άλλους τοπικούς κατασκευαστές.

Στη Ευρώπη, συμβαίνει το αντίθετο αφού η Apple αύξησε πρόσφατα τις τιμές των iPhone . Αλλά συνδέεται με τον νόμο AGEC (κατά των αποβλήτων για μια κυκλική οικονομία). Υπάρχει αλλαγή στην οικολογική συνεισφορά που είναι 1,67 € (χωρίς φόρο) από την 1η Ιουλίου 2024, έναντι 0,02 € προηγουμένως.