Σε ένα μήνυμα προς τους καλλιτέχνες, η Apple αναφέρει :

Στην προβολή ετικέτας στο Apple Music for Artists, μπορείτε πλέον να δείτε πού και πότε παίζεται η μουσική των καλλιτεχνών σας σε περισσότερους από 40.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ανατρέξτε στο άρθρο μας «Κατανόηση των αναλυτικών στοιχείων σας» για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να ελέγξετε τις ροές ραδιοφώνου σας στο Apple Music for Artists.

Προσφέρουμε μια κορυφαία εμπειρία ακρόασης ραδιοφώνου μέσω του προγράμματος συνεργατών μας Apple Music, το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε βαθύτερες και πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες ακρόασης ραδιοφώνου. Εξερευνήστε την πλήρη παγκόσμια εικόνα των δεδομένων ακρόασης ραδιοφώνου σε διάφορες χώρες, ανά αγορά, χρονική περίοδο, σταθμό, καλλιτέχνη και τραγούδι και δημιουργήστε εξατομικευμένες αναφορές ακρόασης ραδιοφώνου με το Radio Spins API και το νέο εργαλείο Web. Μάθετε πώς μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τον αριθμό των ραδιοφωνικών εκπομπών σε όλο τον κόσμο .

Τον Μάιο, το Shazam, το οποίο ανήκει στην Apple, είχε ήδη προσθέσει ένα σύστημα που δείχνει τη μουσική που παίζεται περισσότερο στο ραδιόφωνο.