Η Apple αναμόρφωσε τη διεπαφή της εφαρμογής Photos με το iOS 18. Αποδεικνύεται  όμως ότι δεν είναι όλοι μεγάλοι θαυμαστές της νέας εμφάνισης . Πράγματι, η νέα σχεδίαση, διαθέσιμη με την έκδοση beta , είναι αμφιλεγόμενη. Τρία στελέχη της Apple μίλησαν για αυτήν την εφαρμογή κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο The National .

Ο Μπίλι Σορεντίνο, ανώτερος διευθυντής της ομάδας Σχεδίασης Ανθρώπινου Διασύνδεσης της Apple, εξήγησε τους λόγους πίσω από τη ριζική αναθεώρηση. «Καθώς οι δυνατότητες, οι χρήστες και οι βιβλιοθήκες μας έχουν αυξηθεί, η πυκνότητα της εφαρμογής [Φωτογραφίες] έχει αυξηθεί. Αντί να ψάχνουμε παντού, δημιουργήσαμε μια απλή, βελτιωμένη εμπειρία προβολής μεμονωμένης φωτογραφίας, βασισμένη στη βαθιά νοημοσύνη », εξήγησε ο διευθυντής. «και τελικά, θέλαμε να εξαλείψουμε τις τριβές » .


Διάφορες λειτουργίες είναι διαθέσιμες με την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 18 και μία από αυτές είναι η εξατομίκευση. «Η βαθιά νοημοσύνη σε συνδυασμό με την εξατομίκευση επιτρέπει στις Φωτογραφίες να είναι πιο προσωπικές », δήλωσε ο Della Huff, επικεφαλής φωτογραφικών μηχανών και φωτογραφιών στην ομάδα μάρκετινγκ προϊόντων της Apple. Προσθέτει ότι «ο καθένας έχει διαφορετική ροή εργασίας, γι' αυτό η αυτόματη εξατομίκευση είναι πραγματικά απαραίτητη » .

Κατά την παρουσίαση του iOS 18 τον περασμένο μήνα στο WWDC 2024 , η Apple διαβεβαίωσε ότι η ενημέρωση της εφαρμογής Photos ήταν η «μεγαλύτερη αναθεώρησή της ποτέ» . Η νέα διεπαφή είναι χτισμένη γύρω από μια ενιαία προβολή που εμφανίζει ένα πλέγμα φωτογραφιών, μαζί με συλλογές και εύκολη πρόσβαση σε αγαπημένα, άτομα, μέρη και άλλα.