Είναι πλέον δυνατή από σήμερα η χρήση των Χαρτών της Apple από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μέχρι τώρα, ο μόνος τρόπος για να επωφεληθείτε από την ανταγωνιστική υπηρεσία χαρτογράφησης των Χαρτών Google ήταν να έχετε ένα προϊόν της Apple και να χρησιμοποιήσετε την αποκλειστική εφαρμογή.

Οι Χάρτες της Apple ανταγωνίζονται τους Χάρτες Google στον Ιστό

Η Apple εξηγεί ότι είναι πλέον δυνατή η λήψη οδηγιών για περπάτημα και οδήγηση. βρείτε σημεία ενδιαφέροντος και πρακτικές πληροφορίες, όπως οι ώρες λειτουργίας τους, καθώς και φωτογραφίες, βαθμολογίες και σχόλια. να πραγματοποιήσει ενέργειες όπως η παραγγελία ενός γεύματος απευθείας από τα φύλλα σχεδίων. και συμβουλευτείτε οδηγούς για να ανακαλύψετε μέρη για φαγητό, ψώνια και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο. Άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της προβολής 360°, θα είναι διαθέσιμες τους επόμενους μήνες.

Η διαθεσιμότητα των Χαρτών της Apple στον ιστό είναι αυτήν τη στιγμή σε beta. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά. Ένας άλλος περιορισμός: τα συμβατά προγράμματα περιήγησης σε Mac ή iPad είναι το Safari και το Chrome. Σε υπολογιστές με Windows, πρέπει να χρησιμοποιήσετε Chrome ή Microsoft Edge. Επομένως, οι χρήστες του Firefox δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. "Η υποστήριξη για πρόσθετες γλώσσες, προγράμματα περιήγησης και πλατφόρμες θα επεκταθεί σταδιακά ", αναφέρει απλά η Apple.

Για πρόσβαση στους Χάρτες της Apple από τον Ιστό, απλώς μεταβείτε στη διεύθυνση beta.maps.apple.com .

Επιπλέον, όλοι οι προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν το MapKit JS, θα μπορούν να συνδέονται με τους Χάρτες για τον ιστό για να παρέχουν στους χρήστες τους οδηγίες οδήγησης, λεπτομερείς πληροφορίες τοποθεσίας και άλλες πληροφορίες.