Η Apple κάνει  διαθέσιμη μια νέα έκδοση beta (build 7A5244b) για το υλικολογισμικό AirPods Pro 2. Έρχεται ένα μήνα μετά την πρώτη έκδοση με τις νέες δυνατότητες του iOS 18.

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2024, η Apple τόνισε μερικά χαρακτηριστικά για τα AirPods Pro 2 που θα βασιστούν στο iOS 18, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κούνημα κεφαλιού. Χρησιμοποιώντας το κεφάλι οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το Siri στο AirPods Pro. Εάν λάβετε ένα τηλεφώνημα, για παράδειγμα, μπορείτε να κουνήσετε το κεφάλι σας για να συμφωνήσετε να απαντήσετε. Αντίθετα, μπορείτε να γυρίσετε το κεφάλι σας από αριστερά προς τα δεξιά για να απορρίψετε. Οι αλληλεπιδράσεις με το Siri μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απάντηση σε εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις και ειδοποιήσεις.

Η Apple προσθέτει επίσης φωνητική απομόνωση στο AirPods Pro για να μειώσει το θόρυβο του περιβάλλοντος για ευκολότερη ακρόαση, καθώς και μια νέα προσαρμοσμένη δυνατότητα χωρικού ήχου ειδικά για παιχνίδια. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα μπορούν να ενσωματώνουν χωρικό ήχο στα παιχνίδια τους για μια πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Η Apple έχει δηλώσει ότι οι λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα φέτος σε όλους τους χρήστες. Θα πρέπει να περιμένετε για την ενημέρωση της σταθερής έκδοσης. Με το iOS 18 να αναμένεται να φτάσει τον Σεπτέμβριο, μπορούμε να φανταστούμε ότι το υλικολογισμικό για τα AirPods Pro 2 θα φτάσει λίγο πολύ την ίδια στιγμή.