Όπως σημειώθηκε από χρήστες στο Reddit , η νέα λειτουργία αναπτύσσεται στο CarPlay. Κάποιοι το έχουν απο τώρα και άλλοι πρέπει ακόμα να περιμένουν. Εν τω μεταξύ, η έκδοση των Χαρτών Google στο Android Auto, το αντίστοιχο CarPlay της Google, εξακολουθεί να μην υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα. Αυτό είναι κάπως περίεργο όταν γνωρίζουμε ότι η Google γενικά ευνοεί τους χρήστες iPhone. 

Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες για αναφορά με τους Χάρτες Google στο CarPlay όπως ατυχήματα, επιβραδύνσεις, ζώνη εργασίας, κλείσιμο λωρίδας, σταματημένο όχημα, αντικείμενο στο δρόμο και ραντάρ. Απλώς πατήστε το εικονίδιο με το τρίγωνο στα δεξιά της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στις διάφορες επιλογές. 

 
Όλα αυτά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το Waze, το οποίο παρέχει βελτιωμένη αναφορά περιστατικών μέσω της εφαρμογής του εδώ και χρόνια. Είναι επίσης εκπληκτικό να βλέπουμε ότι οι Χάρτες Google άργησαν να το υιοθετήσουν, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι το Waze ανήκει… στην Google.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ενημέρωση αυτή τη στιγμή ήδη κυκλοφορεί. Μπορείτε να ελέγξετε και εσείς  αν έχετε το κουμπί τριγώνου. Αλλά εάν δεν εμφανίζεται, θα πρέπει να περιμένετε μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες πριν εμφανιστεί πραγματικά σε όλους τους χρήστες.