Η Apple μόλις πρόσφερε την υποψήφια έκδοση (build 21G79) του iOS 17.6 στο iPhone και του iPadOS 17.6 στο iPad για λήψη. Αυτή έρχεται μια εβδομάδα μετά την τέταρτη beta και αυτή τη στιγμή αφορά τους προγραμματιστές.

Η υποψήφια έκδοση αντιστοιχεί (αν όλα πάνε καλά) στην τελική έκδοση, δηλαδή σε αυτήν που θα διανεμηθεί στους χρήστες. Εάν όλα πάνε καλά κατά τη φάση δοκιμών με προγραμματιστές και (σύντομα) δημόσιους δοκιμαστές, τότε η Apple θα κυκλοφορήσει ακριβώς αυτήν την έκδοση στο κοινό. Ωστόσο, εάν υπάρχουν προβλήματα, η Apple θα προσφέρει μια αναθεώρηση ως τελική έκδοση.

Καμία ιδιαίτερη καινοτομία δεν έχει παρατηρηθεί με τις beta του iOS 17.6. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη σε αυτό το στάδιο, γνωρίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία "μεγάλη" ενημέρωση του iOS 17. Επομένως, πρέπει να αρκεστούμε –προς το παρόν τουλάχιστον– με διάφορες βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις, καθώς και με διορθώσεις σφαλμάτων.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει beta για προγραμματιστές, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της υποψήφιας έκδοσης iOS 17.6.

Πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση; Λογικά θα έπρεπε να είναι θέμα ημερών. Έτσι θα πρέπει να είναι αυτή την εβδομάδα ή ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του Mac, η Apple προσφέρει την υποψήφια έκδοση (build 23G80) του macOS 14.6. Και πάλι, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των προγραμματιστών.