Σύμφωνα με το ETNews , οι οθόνες της Samsung που αποτελούν μέρος της σειράς M απευθύνονται σε smartphone υψηλής ποιότητας. Ο αριθμός 14 αναφέρεται στον αριθμό των υλικών υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Η M14 είναι η πρώτη σειρά του είδους της και η οθόνη έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει ανώτερη φωτεινότητα και μακροζωία.

Η παραγωγή αυτής της βελτιωμένης οθόνης OLED θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, εγκαίρως για τα iPhone 16 Pro και Pro Max. Επιπλέον, τα smartphone της Apple δεν θα είναι τα μόνα που θα έχουν αυτήν την οθόνη M14. Πράγματι, η Google θα το χρησιμοποιήσει και στο Pixel 9 της, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 13 Αυγούστου .

Μια προηγούμενη διαρροή έδειξε ότι το iPhone 16 Pro θα είχε φωτεινότητα SDR 1.200 nits , μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα, επομένως η νέα οθόνη της Samsung θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την αναμενόμενη βελτίωση. Ωστόσο, η μέγιστη φωτεινότητα στο HDR θα πρέπει να παραμείνει στα 1.600 nits, όπως η τρέχουσα οθόνη του iPhone 15 Pro.

Η Apple θα πρέπει λογικά να ανακοινώσει τα διαφορετικά iPhone 16s τον Σεπτέμβριο. Τα μοντέλα Pro θα έχουν την ιδιαιτερότητα να έχουν μεγαλύτερες οθόνες 6,3 και 6,9 ιντσών , σε σύγκριση με τις 6,1 και 6,7 ίντσες σήμερα. Τα μοντέλα που δεν είναι Pro δεν θα μετακινούνταν.