Τα iPhone ετοιμάζονται να διπλασιάσουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης φτάνοντας τα 2 TB Αυτό θα είναι δυνατό χάρη σε μια αλλαγή στην τεχνολογία σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία TrendForce .

Η μετάβαση του iPhone με αποθηκευτικό χώρο 2 TB θα πρέπει να είναι δυνατή χάρη στην τεχνολογία NAND Quad-Level Cell (QLC). Η χρήση του QLC θα επέτρεπε στην Apple να αυξήσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης σε μικρότερο χώρο και θα είχε χαμηλότερη τιμή, αλλά με το μειονέκτημα των χαμηλότερων ταχυτήτων ανάγνωσης και εγγραφής. Η τεχνολογία QLC μπορεί επίσης να είναι λιγότερο ανθεκτική και λιγότερο αξιόπιστη από την τεχνολογία TLC επειδή χειρίζεται λιγότερο καλά τις λειτουργίες συνεχούς εγγραφής.

Μια φήμη από τον Ιανουάριο έδειξε ότι τα iPhone 16 Pro και Pro Max θα πρέπει να στραφούν στην τεχνολογία QLC για το μοντέλο με 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Φημολογήθηκε επίσης ότι η Apple θα μετακινηθεί και στα 2TB φέτος.

Η TrendForce, ωστόσο, δεν συμφωνεί με αυτό και πιστεύει ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο. Η εταιρεία εκτιμά ότι η μετάβαση στην τεχνολογία QLC από την Apple θα πραγματοποιηθεί στα iPhone το 2026 και όχι νωρίτερα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να περιμένουμε το iPhone 18s.

Η Apple θα κάνει επίσημο το iPhone 16 τον Σεπτέμβριο. Θα ξέρουμε λοιπόν σε δύο μήνες αν θα υπάρχει επιλογή με 2 TB αποθηκευτικού χώρου ή αν θα πρέπει να περιμένουμε τα μελλοντικά iPhone.