Αυτή η τεχνολογία, η οποία επιτρέπει την εκτέλεση πολλαπλών ενεργειών με μία μόνο κίνηση και έχει σχεδιαστεί για να κάνει πιο βολικές διάφορες περιπτώσεις χρήσης NFC, όπως έκδοση αποδείξεων από σημείο σε σημείο, προγράμματα επιβράβευσης, αναγνώριση και έκδοση εισιτηρίων δημόσιας συγκοινωνίας για ολόκληρο το ταξίδι. .

Ως έχει, το Φόρουμ NFC δεν αναφέρει ποιες ομάδες θα προσθέσουν υποστήριξη για αυτήν τη νέα δυνατότητα. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple είναι ένα από τα μέλη της κοινοπραξίας . Μπορούμε επομένως να υποψιαστούμε ότι η εταιρεία συμμετείχε στην ανάπτυξη, η οποία θα πρέπει να σημαίνει άφιξη σε iPhone και Apple Watch.

Οι πιθανές χρήσεις κυμαίνονται από πληρωμές λιανικής έως δημόσια μέσα μεταφοράς, όπου οι χρήστες μπορούσαν να πατήσουν το iPhone τους για να πληρώσουν για μια βόλτα, να εφαρμόσουν εκπτώσεις και να λάβουν ταξιδιωτικές αποδείξεις όλα με μια κίνηση.

Το πραγματικό ερώτημα τώρα είναι πότε η Apple θα προσφέρει αυτή τη νέα δυνατότητα με το NFC. Τίποτα δεν λέγεται αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι το NFC στην Apple έκανε το ντεμπούτο του το 2014 με το iPhone 6 και το Apple Watch. Αρχικά, η χρήση ήταν μόνο για Apple Pay αλλά υπάρχουν και άλλες δυνατότητες από τότε , ιδιαίτερα στην Ευρώπη επειδή το DMA ανάγκασε την Apple να ανοίξει.