Αυτή η ιδέα εξετάζετε σοβαρά από τον συνεργάτη της Apple, η οποία επιδιώκει να απομακρυνθεί από την Κίνα αφού είναι εκεί για χρόνια. Διάφοροι λόγοι, εν μέρει και πολιτικοί, την ωθούν να διαφοροποιηθεί και να μην βασίζεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα.

Η Foxconn είχε ήδη αρκετές συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση σχετικά με την παραγωγή iPad, δικαιολογώντας κυρίως ότι οι ομάδες της διαθέτουν την τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο όμιλος θέλει να διπλασιάσει αυτό που διαθέτει τα επόμενα χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει iPhone, iPad και άλλα προϊόντα επίσης.

Η Apple έχει ήδη διαφοροποιήσει την παραγωγή του iPad αφού ορισμένα μοντέλα παράγονται στο Βιετνάμ , εκτός από την Κίνα. Ως εκ τούτου, η Ινδία θα μπορούσε να προστεθεί στον κατάλογο αυτό. Από την άλλη πλευρά, η Apple δεν είναι ακόμη έτοιμη για την παραγωγή των Mac της στη χώρα και θα προτιμούσε να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην Κίνα και το Βιετνάμ.

Στην περίπτωση του iPhone, περίπου το 14% των iPhone παράγεται επί του παρόντος στην Ινδία . Το μερίδιο θα αυξάνεται με τα χρόνια καθώς η Foxconn και άλλοι όμιλοι επενδύουν περισσότερο στην περιοχή.