Η Apple ανακοίνωσε την αλλαγή στον ιστότοπό της , καθώς και σε ένα φύλλο υποστήριξης που ενημερώθηκε για την περίσταση. Η γαλλική σελίδα δεν είναι ακόμα ενημερωμένη, αλλά δεν θα αργήσει πολύ.

Το MacBook Air M3 προσφέρει ήδη υποστήριξη για δύο οθόνες 5K στα 60 Hz (που ισοδυναμεί με δύο οθόνες Apple Studio). Είναι επομένως δυνατή η σύνδεση έως και δύο εξωτερικών οθονών ενώ διατηρείται κλειστό το κάλυμμα του φορητού υπολογιστή. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για επαγγελματίες ή για κάθε χρήστη που χρειάζεται να εργάζεται ταυτόχρονα σε πολλές εφαρμογές ή σε διάφορα έγγραφα.

Με το macOS 14.6, οι κάτοχοι ενός MacBook Pro M3 14 ιντσών δικαιούνται την ίδια λειτουργία. Είναι αλήθεια ότι η καθυστέρηση μπορεί να είναι λίγο περίεργη, γνωρίζοντας ότι το MacBook Air και το MacBook Pro έχουν το ίδιο τσιπ M3. Σήμερα όμως βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο καράβι.

Τι γίνεται με τα MacBook Pro με τσιπ M3 Pro και M3 Max; Αυτά τα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας είναι ήδη ικανά να χειρίζονται πολλαπλές οθόνες, επομένως αυτή η αλλαγή ισχύει μόνο για το MacBook Pro 14 ιντσών που είναι εξοπλισμένο με το τσιπ M3.