Πώς να αφαιρέσετε το Meta AI από το WhatsApp, το Instagram και το Facebook;

0


Έχετε ενημερώσει πρόσφατα την αγαπημένη σας εφαρμογή της Meta και παρατηρήσατε ένα άγνωστο κυκλικό εικονίδιο και προτροπές ενσωματωμένες με ορισμένες λειτουργίες στην εφαρμογή; Αυτό το εικονίδιο εισάγει το Meta AI – μια εναλλακτική λύση στα chatbots AI, όπως το ChatGPT – σε ορισμένες εφαρμογές που ανήκουν σε Meta, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Instagram. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε εικόνες που δημιουργούνται από AI, να συνοψίσετε κείμενα, να προγραμματίσετε ταξίδια ή να λάβετε πληροφορίες.

Ωστόσο, εάν βρίσκετε τη δυνατότητα ενοχλητική, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε τους πιθανούς τρόπους απενεργοποίησης του Meta AI στο WhatsApp, το Instagram και το Facebook στο iPhone.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Meta AI από το WhatsApp, το Instagram και το Facebook;

Δυστυχώς όχι. Από τη στιγμή που γράφω αυτό το κομμάτι, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Meta AI στο Facebook, το Instagram ή το WhatsApp και δεν μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τη δυνατότητα να εμφανίζεται στο περιβάλλον χρήστη των εφαρμογών Meta. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αγνοήσετε στο Facebook και να αποφύγετε να το πατήσετε στο Instagram ή στο WhatsApp. Αν δεν αλληλεπιδράσετε μαζί του, δεν θα σας ενοχλήσει.

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη αλληλεπιδράσει με το chatbot Meta AI, μπορείτε να το θέσετε σε σίγαση σε όλες τις εφαρμογές που ανήκουν στο Meta για να μην σας ενοχλεί με περιττές ειδοποιήσεις μηνυμάτων.

Πώς να κάνετε σίγαση του Meta AI στο WhatsApp στο iPhone

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp και κατευθυνθείτε στο παράθυρο συνομιλίας Meta Ai.
  2. Πατήστε το όνομα και τη φωτογραφία Meta AI στην επάνω αριστερή γωνία για να ανοίξετε το προφίλ Meta AI.
  3. Στη συνέχεια, πατήστε Ειδοποιήσεις στην ενότητα Προβολή καρτών επαφών.
  4. Τώρα, κάντε εναλλαγή στη Σίγαση ειδοποιήσεων και επιλέξτε τη διάρκεια που εμφανίζεται στο αναδυόμενο μενού. Σας προτείνω να επιλέξετε Πάντα. 

Πώς να κάνετε σίγαση του Meta AI στο Instagram στο iPhone

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και μεταβείτε στην ενότητα Chats .
  2. Πατήστε το εικονίδιο Meta AI στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος των συνομιλιών.
  3. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει το παράθυρο συνομιλίας Meta AI .
  4. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί "i" (πληροφορίες) στην επάνω δεξιά γωνία.
    Πατήστε στο εικονίδιο πληροφοριών στο Meta AI στην εφαρμογή Instagram
  5. Πατήστε το κουμπί Σίγαση (καμπάνα), ενεργοποιήστε το διακόπτη για Σίγαση μηνυμάτων και επιλέξτε τη διάρκεια που θέλετε να κάνετε σίγαση του Meta AI στον λογαριασμό σας στο Instagram. Στην περίπτωσή μου, επιλέγω την επιλογή Μέχρι να το αλλάξω.
    Σίγαση Meta AI στο Instagram στο iPhone

Πώς να κάνετε σίγαση του Meta AI στο Facebook στο iPhone

Η εφαρμογή Facebook έχει επηρεαστεί περισσότερο από την εισαγωγή του Meta AI. Ενώ σε άλλες εφαρμογές που ανήκουν σε Meta, το Meta AI εμφανίζεται ως απλό chatbot, στο Facebook εμφανίζεται σχεδόν κάτω από κάθε ανάρτηση στο χρονολόγιό σας και στο παράθυρο αναζήτησης. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σίγαση:

Εφαρμογή Facebook:

  1. Ανοίξτε το Facebook και πατήστε το εικονίδιο Αναζήτηση στην κορυφή.
  2. Πατήστε το εικονίδιο Meta AI στην αριστερή πλευρά της επάνω γραμμής αναζήτησης για να ανοίξετε το παράθυρο συνομιλίας Meta AI.
  3. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί "i" στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου συνομιλίας.
  4. Τώρα, πατήστε το εικονίδιο Σίγαση (καμπάνα) και επιλέξτε τη διάρκεια που επιθυμείτε για να κάνετε σίγαση των συνομιλιών Meta AI στον λογαριασμό σας στο Facebook.
  5. Μόλις τελειώσετε, πατήστε OK για επιβεβαίωση.

Facebook Messenger:

  1. Ανοίξτε το Messenger και πατήστε την καρτέλα Meta AI στο κάτω κέντρο.
  2. Τώρα, ακολουθήστε τα τρία τελευταία βήματα της προηγούμενης ενότητας.

Βίντεο: Τι είναι το Meta AI; Πώς να χρησιμοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Meta AI

Αν και η εισαγωγή του Meta AI δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη, ο τρόπος που το παρουσίασε η Meta είναι. Ο τεχνολογικός γίγαντας αναγκάζει τους χρήστες να ασχολούνται με το Meta AI ακόμα κι αν δεν το θέλουν, κάνοντας τους χρήστες να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις συμφωνίες απορρήτου των χρηστών της Meta.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !