Η εφαρμογή AI Suno , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μουσική μέσω μηνυμάτων κειμένου, είναι πλέον διαθέσιμη σε iOS (μόνο στις ΗΠΑ) παρά τη μήνυση από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA). Η RIAA ισχυρίζεται ότι η Suno και ο αντίπαλός της Udio χρησιμοποίησαν μουσική από μη αδειοδοτημένους και μη εξουσιοδοτημένους καλλιτέχνες για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους. Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι το App Store έχει επικυρώσει την εφαρμογή σε αυτό το νομικό πλαίσιο παραμένει τουλάχιστον εκπληκτικό.

Το Suno λειτουργεί με βάση προτροπές, μια απλή κειμενική περιγραφή του επιθυμητού τραγουδιού που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα τραγούδι (ή μάλλον ένα κομμάτι 30 δευτερολέπτων, το οποίο μπορεί να "κολληθεί" σε άλλα κομμάτια για να δημιουργήσετε ένα πλήρες τραγούδι). Η εφαρμογή περιλαμβάνει άλλες δυνατότητες, όπως ενσωμάτωση φωνής, κοινή χρήση τραγουδιών και μια άμεση βιβλιοθήκη, και προσφέρει ένα κλιμακωτό σύστημα πιστώσεων για δωρεάν και επί πληρωμή χρήστες (παραχωρούνται εμπορικά δικαιώματα σε προγράμματα πληρωμής).

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια έκδοση Android είναι υπό ανάπτυξη. Το Suno είναι επίσης προσβάσιμο μέσω του Microsoft Copilot.