«Το jailbreak του iPadOS 18 πραγματοποιήθηκε με το Palera1n στο iPad 7, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα » , αναφέρει η ομάδα Palera1n σε ένα μήνυμα στο X (πρώην Twitter). Προσθέτει ότι είχε βοήθεια από το kok3shiDev για να φτάσει εκεί. Για την υπενθύμιση, ο dora2ios, μέλος του Palera1n, είχε ήδη πράξει ένα τέτοιο jailbreak τον Ιούνιο .

Πότε θα δούμε την ενημέρωση Palera1n για να προσφέρει το iOS 18 jailbreak; Καμία ανταπόκριση αυτή τη στιγμή. Το πραγματικό πρόβλημα προέρχεται από το γεγονός ότι το iPad 7 είναι η τελευταία συσκευή που πληροί τις προϋποθέσεις για το ελάττωμα Checkm8.

Το Checkm8 είναι ένα θέμα ευπάθειας υλικού , που σημαίνει ότι η Apple δεν μπορεί να το συνδέσει με ενημερώσεις (σε αντίθεση με τα τρωτά σημεία λογισμικού). Οι συσκευές που είναι συμβατές με το Checkm8 είναι επομένως jailbreakable "για τη ζωή", αν και η Apple μπορεί να θέσει εμπόδια με τις ενημερώσεις iOS.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά για να προσφέρουμε ένα jailbreak iOS 18 σε νεότερες συσκευές. Και η ομάδα Palera1n δεν λέει ακόμη αν υπάρχει κάποια πρόοδος σε αυτό το θέμα.