Αυτό το τρίμηνο ήταν μια ευκαιρία για την Apple να διαθέσει τέσσερα προϊόντα. Υπήρχε το iPad Pro M4 (11 και 13 ίντσες), το iPad Air M2 (11 και 13 ίντσες) , το Apple Pencil Pro και το Apple Vision Pro . Τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας ήταν ήδη διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Φεβρουάριο. Τώρα βρίσκεται σε ακομη οκτώ επιπλέον χώρες, όπου πωλείται από 3.999 ευρώ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το τρίτο τρίμηνο του 2024

Τα έσοδα της Apple ήταν 85,77 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 81,80 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 4,85%. Τα καθαρά κέρδη ήταν 21,45 δισ. δολάρια, έναντι 19,88 δισ. δολ. σε συγκρίσιμη βάση, σημειώνοντας αύξηση 7,9%. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $1,40, σε σύγκριση με $1,26 στο παρελθόν. Συγκριτικά, οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 84,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 1,35 δολάρια.

Εδώ είναι η λεπτομέρεια:

  • iPhone: 39,30 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( -0,93% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο)
  • Mac: 7 δισεκατομμύρια $ ( +2,34% )
  • iPad: 7,16 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( +23,66% )
  • Apple Watch και άλλα αξεσουάρ: 8,10 δισεκατομμύρια δολάρια ( -2,17% )
  • Υπηρεσίες (iCloud, Apple Music, App Store κ.λπ.): 24,21 δισεκατομμύρια $ ( +14,14% )

Μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Apple (AAPL) υποχώρησαν ελαφρά κατά 0,11% στο χρηματιστήριο στα 218,13 δολάρια.

Δήλωση ηγετών

Τιμ Κουκ, προστάτης της Apple:

Σήμερα, η Apple ανακοίνωσε νέο ρεκόρ εσόδων τριμήνου Ιουνίου ύψους 85,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ήμασταν ενθουσιασμένοι που ανακοινώσαμε απίστευτες ενημερώσεις στις πλατφόρμες λογισμικού μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών μας, συμπεριλαμβανομένου του Apple Intelligence, ενός επαναστατικού συστήματος προσωπικής νοημοσύνης που τοποθετεί ισχυρά ιδιωτικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην καρδιά των iPhone, iPad και Mac. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτά τα εργαλεία με τους χρήστες μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά σε καινοτομίες που θα εμπλουτίσουν τη ζωή των πελατών μας, σεβόμενοι παράλληλα τις αξίες που οδηγούν την εργασία μας.

Luca Maestri, CFO της Apple:

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η ρεκόρ επιχειρηματικής μας απόδοσης σημείωσε αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 11% και λειτουργικές ταμειακές ροές σχεδόν 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιτρέποντάς μας να επιστρέψουμε περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους. Είμαστε επίσης πολύ ευχαριστημένοι που η εγκατεστημένη βάση των ενεργών συσκευών μας έχει φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, με γνώμονα τα πολύ υψηλά επίπεδα ικανοποίησης και αφοσίωσης των πελατών.