Η Apple διευκρινίζει κανόνες για εξομοιωτές υπολογιστών και παιχνίδια

Ο κανόνας 4.7 του App Store αναφέρει τώρα:

Οι εφαρμογές ενδέχεται να προσφέρουν συγκεκριμένο λογισμικό που δεν είναι ενσωματωμένο στο δυαδικό, συμπεριλαμβανομένων των μίνι εφαρμογών και των μίνι παιχνιδιών HTML5, των παιχνιδιών ροής, των chatbot και των προσθηκών. Επιπλέον, οι εφαρμογές ρετρό κονσόλας παιχνιδιών και εξομοιωτών υπολογιστή ενδέχεται να προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης παιχνιδιών. Είστε υπεύθυνοι για όλο αυτό το λογισμικό που προσφέρεται στην αίτησή σας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι συμμορφώνεται με αυτές τις Οδηγίες και όλους τους ισχύοντες νόμους. Το λογισμικό που δεν συμμορφώνεται με μία ή περισσότερες οδηγίες θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της αίτησής σας. Πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό συμμορφώνεται με τους πρόσθετους κανόνες που ορίζονται στα σημεία 4.7.1 έως 4.7.5. Αυτοί οι πρόσθετοι κανόνες είναι σημαντικοί για τη διατήρηση της εμπειρίας που περιμένουν οι πελάτες του App Store και για την ασφάλεια των χρηστών.

Ένας εξομοιωτής υπολογιστή εγκρίθηκε πρόσφατα στο App Store, είναι το UTM SE . Ο προγραμματιστής αντιμετώπισε αρκετές απορρίψεις πριν πάρει το πράσινο φως.

Η Apple άδραξε επίσης την ευκαιρία να προσθέσει κανόνες σχετικά με τη συμβολαιογραφική επικύρωση. Υπάρχουν 4.7, 4.7.2 και 4.7.3:

  • 4.7.2: Η εφαρμογή σας δεν μπορεί να επεκτείνει ή να εκθέσει τα εγγενή API πλατφόρμας στο λογισμικό χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από την Apple.
  • 4.7.3: Η εφαρμογή σας δεν επιτρέπεται να μοιράζεται δεδομένα ή άδειες απορρήτου με μεμονωμένο λογισμικό που προσφέρεται στην εφαρμογή σας χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη σε κάθε περίπτωση.

Η πλήρης λίστα των κανόνων του App Store μπορείτε να βρείτε σε αυτήν τη σελίδα . Οι προγραμματιστές πρέπει να τους σέβονται για να βλέπουν τις εφαρμογές τους στο κατάστημα.