Αρχικά, το Apple Intelligence διατίθεται δωρεάν σε iPhone, iPad και Mac. Θα χρειαστεί όμως συνδρομή επί πληρωμή για να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες; Ορισμένοι αναλυτές που μίλησαν με το CNBC πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί πράγματι στο μέλλον.

Προς μια πληρωμένη συνδρομή για την Apple Intelligence;

Ο Neil Shah, αναλυτής στην Counterpoint Research, πιστεύει ότι η Apple θα μπορούσε να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες ως μέρος μιας τροποποιημένης συνδρομής Apple One. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή θα μπορούσε να είναι 10 ή 20 δολάρια το μήνα προκειμένου να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης της Apple. «Το λογισμικό και οι υπηρεσίες είναι πιο προσοδοφόρα για την Apple, η οποία μπορεί να τα μεταβιβάσει στο μοντέλο συνδρομής Apple One», λέει ο αναλυτής.

Μέχρι σήμερα, το Apple One κοστίζει 19,95 €/μήνα και προσφέρει iCloud+ με 50 GB αποθηκευτικού χώρου, Apple TV+, Apple Music και Apple Arcade.

«Η Apple είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές συνδεδεμένων συσκευών που έχει κερδίσει με επιτυχία χρήματα από τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρει», εξηγεί ο Ben Wood, διευθυντής έρευνας στο CCS Insight. «Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργήσει προηγούμενο μεταξύ των χρηστών του ότι πρέπει να πληρώνουν για περισσότερες premium υπηρεσίες. Σε αυτή τη βάση, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Apple μπορεί να επιλέξει να χρεώσει για πιο προηγμένες λειτουργίες ως μέρος της προσφοράς Apple Intelligence. Σύμφωνα με αυτόν τον αναλυτή, η Apple θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στον πειρασμό να ξεκινήσει μια επιπλέον συνδρομή Apple One.

Για την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, η Apple αποκάλυψε ότι είχε έσοδα 24,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο από υπηρεσίες. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14,14% σε διάστημα ενός έτους. Οι αναλυτές λένε ότι η δημιουργία των δικών της χαρακτηριστικών AI μια ροή εσόδων για υπηρεσίες θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να αντισταθμίσει τον βραδύτερο ρυθμό των αναβαθμίσεων υλικού και να μεταβιβάσει στους πελάτες το υψηλό κόστος της επένδυσής της στην τεχνητή νοημοσύνη.